Skip to main content

Πρόβα προοδευτικής διακυβέρνησης ή... κυβέρνησης ηττημένων στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης;

Οι παλιοί γαλάζιοι πρωταγωνιστές της Θεσσαλονίκης στη μάχη των εκλογών. Βάζει δύσκολα στο πράσινο ψηφοδέλτιο η παρουσία Μαγκριώτη.

 -Πρόβα προοδευτικής διακυβέρνησης ή... κυβέρνησης ηττημένων στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης; Η πρώτη παράταξη σε ποσοστό και έδρες ΔΚΜ, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, στις αρχαιρεσίες για το εννεαμελές συμβούλιο, δεν καταλαμβάνει καμιά θέση ευθύνης (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας, ταμίας), αφού οι άλλες τρεις παρατάξεις, που πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, συνεννοήθηκαν, τα βρήκαν και εξέλεξαν τη νέα διοίκηση (κυβέρνηση...) ερήμην των πρώτων. Νέος πρόεδρος του ΣΑΘ είναι ο επίκουρος καθηγητής Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, Δημήτρης Κονταξάκης, και οι εκλεγμένοι της ΔΚΜ θα είναι απλά μέλη, καθώς καμιά από τις άλλες παρατάξεις δεν ήθελαν συνεννόηση και διοικητική συνεργασία μαζί τους. Οι εκλογές στον ΣΑΘ είχαν γίνει τον προηγούμενο Νοέμβριο και η ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου πριν από λίγες μέρες...

-Βροντερό «παρών» έδωσαν τα παλιά σημαίνοντα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης στη χτεσινή εκδήλωση, παρουσία του επικεφαλής των ευρωβουλευτών του κόμματος και πρώην προέδρου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο Holiday Inn. Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν πόλος έλξης για τα γαλάζια στελέχη, όχι μόνο για τα παλιά, αλλά και για τα νεότερα, καθώς στην εκδήλωση δεν συμμετείχε μόνον ο "πάγκος", αλλά και βουλευτές, πολιτευτές, επικεφαλής οργανισμών και φορέων και πολλοί άλλοι. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι το follow up αντίστοιχης των Αθηνών. Ανέλαβαν να την οργανώσουν τα μέλη μιας επιτροπής, αρμόδιας για την κινητοποίηση των ανενεργών στελεχών, στην οποία συμμετέχουν πρώην βουλευτές και παλιά στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης, αλλά και ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ και υποψήφιος του Επικρατείας, Νίκος Παπαϊωάννου. Στη συγκέντρωση ο κ. Μεϊμαράκης ξεσήκωσε το κοινό, με τον γνωστό παραταξιακό λόγο του, ενώ ανάλογες αντιδράσεις εισέπραξε και ο Γιάννης Μπρατάκος, ο οποίος δήλωσε "πολύ Θεσσαλονικιός", καθώς το τελευταίο διάστημα περνάει πολύ συχνά το χρόνο του στη Θεσσαλονίκη.

-Με αέρα δυνατής νίκης, συνεχίζει τον προεκλογικό της αγώνα η ακούραστη Άννα Ευθυμίου. Η υποψήφια βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ πήρε γερό… μπουστάρισμα από την πολύ μεγάλη, δυναμική και θερμή παρουσία και συμμετοχή φίλων και υποστηρικτών της στην κεντρική πολιτική ομιλία της στο «Αριστοτέλειον». Η Άννα Ευθυμίου αναγκάστηκε να διακόψει πολλές φορές την ομιλία της, αφού τα χειροκροτήματα του κόσμου ήταν πολύ δυνατά, ειδικά όταν αναφέρθηκε στις προτάσεις της σε σειρά κρίσιμων ζητημάτων, οι οποίες νομοθετήθηκαν από την κυβέρνηση (αύξηση κατώτατου μισθού, μέτρα στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, διευθέτηση του προβλήματος με τις εκκρεμείς συντάξεις, μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, «κόκκινα» δάνεια, ρυθμίσεις χρεών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, έμφυλη βία, στήριξη των γυναικών, μέτρα υπέρ της μητρότητας κ.ά.).

-Ικανοποίηση και αισιοδοξία επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεσσαλονίκης από τη χτεσινή κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Τα στελέχη του κόμματος κάνουν λόγο για "μεγαλειώδη" συγκέντρωση κόσμου, ενώ ενθουσιασμός επικρατούσε και κατά τη διάρκεια της ομιλίας. Κόρνες, ντουντούκες, σημαίες, ένας Αλέκος Τριανταφυλλίδης, σε ρόλο οργανωτή εξέδρας, με συνθήματα, ακόμη και λουλούδια και ζωγραφιές από παιδάκια που ανέβηκαν στη σκηνή για να τα δώσουν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Περιχαρείς και οι υποψήφιοι βουλευτές Α' και Β' Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ανέβηκαν στην εξέδρα στο τέλος της ομιλίας και καταχειροκροτήθηκαν. Το κλείσιμο της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη επιτυχημένο, όπως αναγνωρίζουν όλοι στο κόμμα. Τώρα η τελευταία μάχη εντυπώσεων, εκείνη της Αθήνας και την Κυριακή η μεγαλύτερη μάχη της τετραετίας, στις κάλπες...

-Δυναμικό παρών στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές της Κυριακής δίνει ο Γιάννης Μαγκριώτης. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην Α' Θεσσαλονίκης, δούλεψε αυτή τη φορά πολύ την υποψηφιότητά του και με την εμπειρία του έκανε μια εκστρατεία εξαιρετικά εξωστρεφή και με προσωπική επαφή με τους ψηφοφόρους του κόμματος στο πολεοδομικό συγκρότημα. Ο κ. Μαγκριώτης είναι από τους υποψήφιους με ξεκάθαρο στόχο την εκλογή στην επόμενη Βουλή, με όπλο του τη γνώση των ζητημάτων της περιοχής και τη διαρκή ενασχόλησή του με τα κοινά και ειδικά τα μείζονα ζητήματα της Θεσσαλονίκης. Η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο κάνει εξαιρετικά αμφίρροπη τη μάχη του πράσινου σταυρού στην Α' Θεσσαλονίκης.