Skip to main content

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η κουτάλα της εξουσίας

Ο Σκουρλέτης και η ΔΕΗ, οι καταγγελίες του Τύπου κατά εταιριών σίτισης προσφύγων και η ζημιά στα δύο χρόνια της πρώτη φορά Αριστεράς.

 

Αφού ο Σκουρλέτης μας ζάλισε με την άρνησή του να δεχθεί πώληση κομματιού της ΔΕΗ, τώρα αποφάσισε να υπερψηφίσει εν ονόματι των δημοκρατικών διαδικασιών στο κόμμα. Συντρόφια… Δεν πιάνουν πλέον αυτά. Το παίξατε πολλές φορές το παιχνίδι. Το μάθαμε απέξω. Η κουτάλα της εξουσίας, που το μεγαλύτερο μέρος από σας δεν θα ξαναδεί, σας κρατάει δεμένους με όσα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα θα πάρετε ακόμη.

Σας μάθαμε, κι απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη. Μάθαμε και το «ηθικό πλεονέκτημα», μάθαμε και για τους παππούδες σας, δικαστές στο βουνό, με μια ποινή μόνο "θάνατος", ή αθώος με αντάλλαγμα ένα τενεκέ λίρες. Μάθαμε και για την ειλικρίνειά σας, και για την πάταξη της διαφθοράς και για την διαφάνεια στις αποφάσεις και για την αξιοκρατία στους διορισμούς και τόσα άλλα. Δεν μας μορφώσατε απλώς. Μας παραμορφώσατε, κυριολεκτικά.

Θα έρχομαι να τα λέμε όταν ξαναγυρίσετε στα μπαρ σερβιτόροι. Κι ο εμφανιζόμενος Αριστερός Σκουρλέτης, στενοχωριέται, λέει, επειδή ο διαγωνισμός για τη ΔΕΗ θα είναι «στημένος» και θα ζημιώσει ο λαός, αλλά τι να κάνει, δημοκρατικές διαδικασίες είναι αυτές.

Ξεχνάει το παλικάρι, που ενδιαφέρεται για τον λαό -κατά δήλωσή του- πως όταν οι προηγούμενοι θα πωλούσαν με 300 εκατ. ευρώ ανέβαινε στα κάγκελα και τους κατηγορούσε ότι ξεπουλάνε. Όταν το ίδιο αγαθό το πούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ για 45 εκατ. το έφερε και σαν επιτυχία. Αν κάποιος καταγράψει τη ζημία που υποστήκαμε στα δύο χρόνια της πρώτη φορά Αριστεράς, θα πέσουμε λιπόθυμοι μόλις δούμε τα νούμερα.

Ως προς τη διαφάνεια… Καταγγέλλει ο Τύπος εταιρίες σίτισης προσφύγων ότι αμείβονται για περισσότερους πρόσφυγες από ό,τι πραγματικά σιτίζουν. Αλλά, και πληρώνει το κράτος σε άλλες περιπτώσεις, ενώ Κέντρο είναι άδειο. Η κυβέρνησης της… διαφάνειας, έπρεπε να ενημερωθεί από τον Τύπο; [και τι έγινε, θα μου πεις, που ενημερώθηκε;]. Φαίνεται ότι και στον όρο "διαφάνεια", υπάρχει ειδική Αριστερή ερμηνεία.

Πώς λέγαμε «Αλβανός τουρίστας»; Πάει αυτό, ξεπεράστηκε. Τώρα έχουμε «Αλβανό τοκογλύφο». Με απειλές για τη ζωή τους και παίρνοντας με το έτσι θέλω περιουσιακά τους στοιχεία ως ενέχυρο, εκβίαζε τα θύματά του ένας Αλβανός τοκογλύφος στην Άρτα, που δάνειζε με υπέρογκο τόκο όσους πολίτες είχαν άμεση ανάγκη μετρητών για να εξοφλήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους! Πού τα βρήκε τόσα λεφτά ο τοκογλύφος; Θα περίσσευαν από το μεροκάματο. Άμα δούμε και Πακιστανό τοκογλύφο, θα τα έχουμε δει όλα.