Skip to main content

Η πράσινη πρόταση για το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νίκου Νυφούδη, ο οποίος φιλοδοξεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στα δημοτικά πράγματα της περιοχής
Της Χρύσας Κυριακού

Με τη στήριξη του τοπικού ΠΑΣΟΚ ο οικονομολόγος, πολιτικός επιστήμων και στενός συνεργάτης του Σπύρου Βούγια, Νίκος Νυφούδης διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο του νέου καλλικράτειου δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει το επίσημο χρίσμα από το κυβερνών κόμμα, αν και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για θέμα ημερών, ο νεαρός έχει ήδη κάνει τις επαφές του με κομματικά στελέχη και των τριών δήμων (Πυλαίας- Χορτιάτη- Πανοράματος) ενώ την ερχόμενη Πέμπτη θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του στους δημοσιογράφους της πόλης.

Δυνατός αντίπαλος

Αυτοί που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις στην περιοχή, υποστηρίζουν ότι ο κ. Νυφούδης, ο οποίος και προέρχεται από τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ, έχει πολλές πιθανότητες να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. «Ο Νίκος είναι νεαρός με όρεξη για δουλειά. Δεν είναι άσχετος με την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς εκτός από υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πυλαίας», είπε στη Voria.gr στέλεχος του κόμματος στο δήμο Πυλαίας. Και συμπλήρωσε: «Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση όλα είναι πιθανά. Πολλοί κάνουν λόγο για εύκολη νίκη του υποψηφίου της ΝΔ, Ιγν. Καϊτετζίδη. Δεν είναι όμως έτσι. Ο Ιγνάτιος μέχρι τώρα «έπαιζε μπάλα» μόνος του, γιατί δεν είχε κάποιο δυνατό αντίπαλο. Τα πράγματα όμως άλλαξαν».  

Τον στηρίζουν

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Νυφούδης έχει τη στήριξη του Απ. Κουκουρίκου (πρώην δημάρχου Πυλαίας), του Τάσου Μητσίδη (επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Πανοράματος)  και του κ. Χατζηκρανιώτη από τον δήμο Χορτιάτη. Στο πλευρό του κ. Νυφούδη βρίσκονται επίσης πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και των τριών δήμων.