Skip to main content

Η φασαρία για τις δημοσκοπήσεις και το άηθες ατόπημα του Βαρουφάκη

Η «πολλά βαρύς» Κωνσταντοπούλου, το άηθες ατόπημα του Βαρουφάκη και τα περί στημένων δημοσκοπήσεων από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Οι προ-παππούδες μας έλεγαν «μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας», και οι Κινέζοι λένε, πριν μιλήσεις να μετρήσεις μέχρι το 10, για να σκεφθείς καλά αυτά που θα πεις. Αυτό δεν το έλαβε υπόψη του ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ζήτησε από τον καθηγητή Μαραντζίδη του «Μακεδονία» να παραιτηθεί [«Εάν υπάρχει και η παραμικρή ικμάδα αξιοπρέπειας], άφησε δε και υπονοούμενα για νομικές διώξεις.

Ο λόγος είναι πως η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου εμφάνιζε τους ΑΝΕΛ με χαμηλά ποσοστά, και το κόμμα υποστηρίζει πως οι δημοσκοπήσεις ήσαν σκόπιμες (όλες οι δημοσκοπήσεις, το ίδιο έλεγαν). Δεν μπαίνω στην ουσία, δεν γνωρίζω άλλωστε ούτε τον Μαραντζίδη, ούτε τα κίνητρά του, θέλω όμως να θυμίσω στον π. βουλευτή [που ίσως κάποιος πει ότι εμφανίσθηκε οργισμένος επειδή έμεινε εκτός Βουλής], ότι τέτοιες αντιδράσεις δεν είδα από το κόμμα του σε βλαπτικές από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενέργειες.

Δεν είδα αντίδραση στις διαλυτικές της παιδείας πράξεις του Μπαλτά, ούτε στο νόμο και στην πρόσκληση της Χριστοδουλοπούλου προς τους λαθρομετανάστες να μας επισκεφθούν, ούτε στο νόμο Παρασκευόπουλου με την αποφυλάκιση επικίνδυνων εγκληματιών, που μόλις βγαίνουν από την φυλακή συνεχίζουν να εγκληματούν. Ούτε είδα προσπάθεια συγκράτησης του Ν. Κοτζιά που αποφάσισε (!) να αναγνωρίσουμε το Κοσσυφοπέδιο και δήλωσε ότι τα Σκόπια δεν έχουν αλυτρωτικές τάσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Όλα αυτά, και πολλά άλλα, που βλάπτουν την Ελλάδα δεν είδα να τα καταδικάζει (εμπράκτως, όχι με ανούσιες δηλώσεις) ο Κουίκ. Απεναντίας, «βγήκε έξω από τα ρούχα του» μόλις θεώρησε ότι βλάφτηκε το κόμμα του. Μήπως υπάρχει κάποια αντίφαση ως προς το πατριωτικό προφίλ του κόμματος; Το συμφέρον του κόμματος είναι πάνω από το συμφέρον της χώρας;

Ως προς τις δημοσκοπήσεις έπαψαν από καιρό να επηρεάζουν το εκλογικό σώμα. Αν ήταν έτσι, το Ποτάμι δεν θα έχανε την μισή του δύναμη, ούτε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν 7,5 μονάδες. Την δουλειά τώρα, την κάνει το διαδίκτυο.

Ξεκαβαλίκεψαν άραγε τα «βαριά» ονόματα του Λαφαζάνη, που αποδείχθηκαν φούσκες; Η «πολλά βαρύς» Κωνσταντοπούλου, στην Α’ Αθήνας έλαβε μόλις το 3,6%, ενώ ήταν πρώτη σε σταυρούς στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Θα εμφανίζεται σε πάνελ στα τηλεπαράθυρα; Επειδή μέχρι τώρα, όταν την καλούσαν τα κανάλια αρνούνταν να στηθεί σε παράθυρο. Δεν ήθελε κανέναν άλλον δίπλα της, απέναντί της. Όποτε εμφανίστηκε, ήταν μόνη της! Όπως ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης.

Πάντως, η Λαϊκή Ενότητα κατάφερε σχεδόν να γελοιοποιηθεί, αφού η πολιτική παραπλάνηση εξόργισε τελικά τους ψηφοφόρους, επειδή επιχειρούσε να καπηλευτεί το 61% του δημοψηφίσματος που είχε πει όχι στο Μνημόνιο και να ταυτίσει το αποτέλεσμα με… έμμεση εντολή αναζήτησης εναλλακτικού δρόμου, τον εξής έναν… την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Στο ίδιο άηθες ατόπημα έπεσε και ο εξίσου «βαρύς» Βαρουφάκης, ο οποίος δήλωσε: «Οι εκλογές γίνονται για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα». Τι να σχολιάσω, για τις δηλώσεις ενός ανθρώπου, που ποτέ δεν μας είπε ο γιος της Μάργκαρετ, ποιοι του τον «σύστησαν» και μας κουβαλήθηκε εδώ, προς μεγάλη δυστυχία μας.

Κανένας χριστιανός βουλευτής στην Ροδόπη! Και οι τρεις τουρκόφρονες. Εκτός Βουλής ο Στυλιανίδης [και ο Κοντός στην Ξάνθη].

Καλλισθένης