Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αντίο στο 2016 με πολύχρωμη παρέλαση και πυροτεχνήματα

Ένα λεπτό πριν την «αποχώρηση» του 2016, ο ουρανός της Θεσσαλονίκης θα φωτιστεί από τα 3.000 περίπου πυροτεχνήματα. Αναλυτικά όλες οι εκδηλώσεις

Με μια πολύχρωμη παρέλαση ρυθμού, χορού, κίνησης και θεάματος, που θα «συνοψίζει» όλες τις καλλιτεχνικές τάσεις, η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το 2016. Η υποδοχή της νέας χρονιάς θα γίνει με ένα σόου με 3.000 περίπου πυροτεχνήματα στον ουρανό της πόλης.

Από νωρίς σήμερα η πόλη θα κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς καθώς στο κέντρο θα διεξαχθούν αρκετές εκδηλώσεις. Οι Ρουγκατσάρηδες της Χαλάστρας από το πρωί θα περιπλανηθούν με συνοδεία μουσικής στο κέντρο της πόλης ξεκινώντας στις 10.30 από το Λευκό Πύργο κατευθυνόμενοι προς Ναυαρίνο, Τσιμισκή, Αγίας Σοφίας, Καπάνι, Πλατεία Αριστοτέλους, Λουλουδάδικα και Λαδάδικα.

Συγκεκριμένα, η πολύχρωμη παρέλαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πόλης με τίτλο «Χριστούγεννα Μαζί», θα ξεκινήσει από διαφορετικά σημεία πέριξ της πλατείας Αριστοτέλους, στις 18:30, θα καταλήξει στο κέντρο της, όπου θα συναντηθούν κοινό και καλλιτέχνες, και ο «κύκλος» της πλατείας θα γεμίσει ανθρώπους, σκέψεις, τραγούδια και μελωδίες. Στην κορύφωση της εκδήλωσης, το παλιό έτος θα αποχαιρετήσουν ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης και η Διοίκηση του Δήμου, με ευχές για μια καλύτερη χρονιά.

Ο αποχαιρετισμός του 2016 θα συνεχιστεί με ήχους swing, blues, jazz και manuche σε ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο από το μουσικό σχήμα «The Speakeasies Swing Band», και με dj set, έως λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Ένα λεπτό πριν την «αποχώρηση» του 2016, ο ουρανός της Θεσσαλονίκης θα φωτιστεί από τα 3.000 περίπου πυροτεχνήματα

«Βροχή» πυροτεχνημάτων θα φωτίσει τον ουρανό της Θεσσαλονίκης τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου 2016. Η υποδοχή του Νέου Έτους θα γίνει με ένα φαντασμαγορικό θέαμα το οποίο θα απολαύσουν όλοι όσοι θα βρίσκονται εκείνη την ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους, αλλά και σχεδόν όλη η Θεσσαλονίκη. Και βέβαια, το στοίχημα των εμπνευστών -και χορηγών- του συγκεκριμένου event, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, είναι η μαγική εικόνα της πόλης να φτάσει σε όλο τον κόσμο μέσω των social media.

Το Επιμελητήριο ανέθεσε την υλοποίηση του project στους πλέον ειδικούς, στους αδερφούς Νάνου οι οποίοι με την εταιρία τους, Nanos Fireworks & Special Effects, έχουν αποσπάσει 7 πρώτα παγκόσμια βραβεία στη ρίψη των πυροτεχνημάτων, κι έχουν τεράστια διεθνή εμπειρία έχοντας βάλει τη «σφραγίδα» τους σε μεγάλα γεγονότα, όπως ήταν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.

Με το εντυπωσιακό σόου των πυροτεχνημάτων θα κορυφωθούν ουσιαστικά οι εορταστικές εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ το κόστος του συγκεκριμένου event το έχει αναλάβει εξ' ολοκλήρου το ΕΒΕΘ.

Οι αδερφοί Νάνου έχουν αναλάβει τόσο τον σχεδιασμό όσο και τη ρίψη των πυροτεχνημάτων και, μαζί με το ΕΒΕΘ, υπόσχονται στους Θεσσαλονικείς μια αξέχαστη εμπειρία, επιφυλάσσοντας εκπλήξεις στη διάρκεια του σόου. Το φαντασμαγορικό υπερθέαμα θα ξεκινήσει ένα λεπτό πριν την αλλαγή του χρόνου και θα διαρκέσει 8 λεπτά.

Η ρίψη των πυροτεχνημάτων θα γίνεται μέσα από το Θερμαϊκό, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους. Για το σκοπό αυτό, επίσης, με δαπάνη του ΕΒΕΘ θα χρησιμοποιηθούν δυο φορτηγίδες οι οποίες θα αγκυροβολήσουν στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από την πλατεία.

Τα πυροτεχνήματα θα εκτοξεύονται σε ύψος 150 μέτρων -που είναι το μέγιστο επιτρεπτό από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την ασφάλεια των πτήσεων των αεροσκαφών- και θα έχουν άνοιγμα 500 μέτρων φωτίζοντας μια τεράστια περιοχή. Συνολικά θα εκτοξευθούν περισσότερα από 3.000 πυροτεχνήματα και στόχος είναι το εντυπωσιακό υπερθέαμα να γίνει ορατό σε όλη τη Θεσσαλονίκη.