Skip to main content

«Η πόλη ...το σπίτι μας»: Διήμερο εκδηλώσεων στη Νέα Παραλία

Στόχος η ανάδειξη της σημασίας του ανασχεδιασμένου χώρου της Νέας Παραλίας και την αξία που προσδίδει στην εικόνα της Θεσσαλονίκης

Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων στον χώρο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης με θέμα «Η πόλη…το σπίτι μας», προγραμματίζουν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος – ΠΕΕΒΕ, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» και το Κολλέγιο Ανατόλια.

Οι εκδηλώσεις, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έχουν ως στόχο να αναδείξουν τη σημασία που έχει ο ανασχεδιασμένος χώρος της Νέας Παραλίας και την αξία που προσδίδει τόσο στην εικόνα της Θεσσαλονίκης όσο και στις εμπειρίες που βιώνουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης. Η πρωτοβουλία των τριών φορέων εκκινεί από τη Νέα Παραλία μία άλλη πορεία σκέψης και αντίληψης που δεν διαχωρίζει τον δημόσιο χώρο από τον ιδιωτικό. Παράλληλα, υπογραμμίζει και αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις όλων μας για τη διαφύλαξη και την προστασία του δημόσιου χώρου, θέτοντας τον σχετικό προβληματισμό από τη σχολική ηλικία.

Με αυτό το σκεπτικό θα πραγματοποιηθεί ένα διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει:

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017
11 π.μ.
«Μες τους Κήπους τριγυρνώ, θησαυρό αναζητώ», Κήπος του Νερού. Εκπαιδευτικό παιχνίδι για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και Α’ και Β’  Γυμνασίου.
9 μ.μ.
Βραδιά κλασσικής μουσικής με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής «MOUSA» πλαισιωμένη από τη Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017
11 π.μ.
Καθαρίζουμε τη Νέα Παραλία και το Αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ, Αντλιοστάσιο ΕΥΑΘ
9 μ.μ.
Βραδιά Όπερας με την επιμέλεια του Φίλιππου Μοδινού, Αμφιθέατρο του Κήπου των Γλυπτών.

Προάγγελος των δράσεων ήταν ο μεγάλος μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής που είχε το ίδιο θέμα, «Η πόλη…το σπίτι μας» και διοργανώθηκε τον Μάρτιο του 2017. Ακολούθησε η απονομή των βραβείων στους νικητές, η έκθεση και η εκτύπωση λευκώματος με τα 600 ατομικά και ομαδικά έργα των μαθητών.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Eurobank και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.