Skip to main content

Οι πεινασμένοι του Survivor και η -κατά Βούγια- ουρά του Μπουτάρη

Ο κίνδυνος της Δημοκρατίας, ο ρόλος των Βαλκανίων για την Τουρκία, η αμοιβή του Μπουτάρη σε όσους τον στήριξαν και η αναβίωση των 80's στην ΕΡΤ.

Δώρο μέχρι 2.000 ευρώ σε όσους κατέχουν πολιτική θέση, αποφάσισε η κυβέρνηση της κοινωνικής ευαισθησίας. Σοφή απόφαση. Πρέπει οι ηγέτες, οι ηγετίσκοι, οι μορφωμένοι Αριστεροί [κατά Καρανίκα] των Δ.Σ. Οργανισμών, αλλά και κάποιοι [απροσδιόριστου αριθμού] παρασιτούντες, να έχουν γεμάτο στομάχι για να παίρνουν σωστές αποφάσεις.

Δεν είδατε στο Survivor τι συμβαίνει; Οι μόνιμα πεινασμένοι όλο χάνουν. Ενώ οι χορτάτοι αποδίδουν. Ξέρετε πόσο κουράζεται η Αυλωνίτου; Πώς θα αποδώσει αν είναι και πεινασμένη; Όλα τα σκέφτεται ο Τσίπρας. Κι αν κάπου προβληματίζεται, έχει τον Μαδούρο [μέσω Μηταφίδη] που θα τον εμπνέει.

Είπε κάτι σοφό ο πρωθυπουργός μας, αλλά μισό. Δήλωσε ότι «Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τους πολίτες». Συμφωνώ απόλυτα. Δεν είπε όμως το άλλο μισό. Από ποιον κινδυνεύει, άραγε; Μήπως από προωθούμενους "ηγέτες" που βρίσκουν ευκαιρία να υλοποιήσουν εφηβικά συμπλέγματα, σε βάρος ενός ολόκληρου λαού;

Ο δήμαρχος της Προύσας, Άλτεπε, είπε κάτι πολύ σοβαρό, που πολλοί στην Ελλάδα, είτε από συμφέρον, είτε από άγνοια της πολιτικής, δεν θέλουν να το καταλάβουν: «Βρισκόμαστε σε συνεχή σύνδεση με Βουλγαρία, Ελλάδα, Κόσσοβο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, FYROM και Αλβανία, είπε. Τα Βαλκάνια για εμάς ασκούν καθήκοντα προκεχωρημένων φυλακίων». Οι οθωμανολάγνοι στην Ελλάδα, ούτε αυτό κατάλαβαν τι σημαίνει;

Τι ήταν πάλι αυτό, που είπε ο Βούγιας για τον Μπουτάρη; Το παρομοίασε με «πλουμιστή ουρά παγονιού σε γηρασμένο σώμα». Λάθος εκτίμηση. Αυτοί  που υποστήριξαν τον Μπουτάρη, δεν έδωσαν σημασία στο σώμα. Για την ουρά τον ψήφισαν. Κι όσο η ουρά εξακολουθεί να είναι πλουμιστή και πολύχρωμη, ο Μπουτάρης δεν έχει πρόβλημα, εκτός κι αν ο Αβραμόπουλος με τον Κουράκη αποφασίσουν να του ανταποδώσουν την "αμοιβή" που τους επιφύλαξε, ενώ τον στήριξαν [μέχρι παρεξηγήσεως, που λένε].

Τι είναι αυτό που έγραψε εφημερίδα της Ρόδου; Ο νέος πρόξενος της Τουρκίας, οδηγούσε τύφλα στο μεθύσι [σουνίτης και να πίνει; αμαρτία…] και από καθαρή τύχη δεν προκάλεσε τροχαίο ατύχημα, οδηγώντας στην πόλη της Ρόδου, ώσπου τον σταμάτησε η Αστυνομία.

Και τι λέτε ότι συνέβη; Εφαρμόστηκε ο νόμος, όπως πρέπει; Όσοι είπατε ναι, χάσατε. Επειδή, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο και οδήγησε τον πρόξενο στην οικία του! Από πότε άραγε, οι Έλληνες αξιωματικοί γίνονται οδηγοί των Τούρκων διπλωματών; Από δική τους πρωτοβουλία, ή δόθηκε εντολή άνωθεν;

Ο Τσακνής έκανε πάλι το θαύμα του, με την παρουσίαση του τραγουδιού στην Eurovision, η οποία θύμισε δεκαετία του ’80. Και με την ΕΡΤ -που δεν είναι τριτοκοσμική, όπως προσπαθούν απεγνωσμένα να μας πείσουν όλοι οι καλοβολεμένοι σ’ αυτήν- να κάνει αρνητικό ρεκόρ τηλεθέασης, με μονοψήφιο αριθμό, όταν μέχρι και πρόπερσι έπιανε 60άρια.

Απορία [ρητορική]. Ο Ερντογάν και υπουργοί του επιχειρούν να επισκεφθούν χώρες με τουρκική μειονότητα, αλλά τους κλείνουν την πόρτα παντού. Στην Ελλάδα, πώς και δεν έρχονται για ανοικτές συγκεντρώσεις; Κάνει τόσο καλή δουλειά ο Πρόξενος και τα γιουσουφάκια της τοπικής και κεντρικής εξουσίας που τον έχουν στα "όπα-όπα" για να ευαρεστηθεί και τους υποστηρίξει στις εκλογές; [μήπως του οδηγούν και το αυτοκίνητο;]