Skip to main content

Η βιασύνη της Ελλάδας για το Σκοπιανό και το δημοψήφισμα

Οι διφορούμενες δηλώσεις Ζάεφ για τις οδούς και το αεροδρόμιο των Σκοπίων, η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και τα λόγια του Μακένζυ Κινγκ για την Ελλάδα

Είπε ο Ζάεφ μεταξύ άλλων για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι σ’ αυτόν βλέπει έναν ηγέτη, ο οποίος πιστεύει στις ίδιες αξίες που πιστεύει κι αυτός. Κρυπτοσταλινικός και ο Ζάεφ; Δεν του φαινόταν. [Για να τον πιστέψω όμως, πρέπει να μάθω αν έχει κι αυτός Καρανίκα, σύμβουλο στρατηγικής]

Έγραψε η realnews ότι η ελληνική πλευρά πιέζει για συμφωνία με τα Σκόπια, επειδή «βλέπει» ότι το κλίμα στα Σκόπια δεν είναι το καλύτερο. Στα Σκόπια δημιουργείται ήδη μπλοκ κατά του συμβιβασμού. Σε αυτό συμμετέχουν ηγετικές προσωπικότητες της σλαβομακεδονικής κοινότητας, η Εκκλησία και ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκε Ιβάνοφ.

Ποιος θα μας εξηγήσει, γιατί είμαστε εμείς που πιέζουμε για συμφωνία; Τι θα αλλάξει αν παραμένει η κατάσταση ως έχει, αφού δεν θα περάσει πολύς χρόνος που τα Σκόπια θα βαρέσουν διάλυση; Μήπως πιέζουμε επειδή μας πιέζουν, γνωστού όντος ότι δεν αντέχουμε σε πιέσεις, αλλά πιεζόμενοι κάνουμε μια τρύπα στο νερό;

Άλλα λέμε εδώ, άλλα ακούγονται στα Σκόπια. Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε ότι «κανείς δεν του είπε να αλλαχθούν τα ονόματα των οδών ή του αεροδρομίου, αλλά εάν κάποιος έχει ένα τέτοιο αίτημα, θα ήταν έτοιμος να πει τη άποψή του». Δεν μας είπε όμως ποια είναι η άποψή του.

Ο Ζάεφ είναι και κατηγορηματικός ότι πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα σχετικά με το ζήτημα του ονόματος. Η Ελένη Βλάχου είχε γράψει κάποτε ότι το δημοψήφισμα το κερδίζει αυτός που του διεξάγει. Οι μακεδονίζοντες Σκοπιανοί δεν θα δεχθούν σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό; Θέτει ο Ζάεφ το ερώτημα: «Θέλετε να ονομαστεί το κράτος Ντίσνεϋλαντ, ή Βόρεια Μακεδονία;» Τι θα απαντήσουν;

Δεκτή έκανε το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας την προσφυγή του ελληνικού Δημοσίου με την οποία ζητείτο να ανασταλεί η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό. Τώρα ο Πολάκης και ο Κοντονής δεν θα μιλήσουν για "χειραγώγηση" της Δικαιοσύνης, αλλά θα εξάρουν την ανεξαρτησία της. Χειραγωγημένη θεωρούν την Δικαιοσύνη μόνον όταν δεν συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αποφάσεις της. Όταν συμφωνεί με τις κυβερνητικές θέσεις είναι ανεξάρτητη και η κυβέρνηση δεν επεμβαίνει.

«Πρόκειται για μία εξαιρετικά λανθασμένη απόφαση σχετικά με το θέμα της Ελλάδας. Ήταν μία απόφαση για τη στήριξη των πραξικοπηματιών και αυτή κρίθηκε από το Εφετείο. Περιμένουμε σύντομα τους οκτώ πραξικοπηματίες. Όσοι συμμετέχουν σε πραξικόπημα και διαφεύγουν σε άλλες χώρες, θα πρέπει να επιστρέφονται», είπε ένας από τους αντιπροέδρους της Τουρκίας.

Εντάξει ρε παιδιά, το τακτοποίησε το θέμα ο Τσίπρας. Πήγε να του ξεφύγει με τη διοικητική απόφαση, αλλά το ρύθμισε και όλα καλά. Θα σας τους στείλουμε τους 8, μη ανησυχείτε. Όχι απευθείας βέβαια -να κρατάμε και τα προσχήματα της διαβόητης αριστεροσύνης- αλλά μέσω κάποιας άλλης χώρας. Λίγη υπομονή. Ο Τσίπρας την υπόσχεση που έδωσε στον Ερντογάν θα την κρατήσει. Δεν λέγει ψέματα ποτέ, το βεβαιώνει και η σύζυγός του.

Είπε ο Μακένζυ Κινγκ: «Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του ευγενέστερου πολιτισμού που γνώρισε η ανθρωπότης. Σ' αυτήν οφείλουμε ό,τι κάνει την ζωή ανώτερη και ωραιότερη». [Ήταν. Μέχρι που την παρέλαβαν οι "προοδευτικοί", εδώ και δεκαετίες].