Skip to main content

Η πΓΔΜ στην προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης αναλαμβάνει για το επόμενο εξάμηνο η πΓΔΜ. Ο υπουργός των Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι παρουσιάζει την Τρίτη στο Στρασβούργο τις προτεραι
Την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης αναλαμβάνει για το επόμενο εξάμηνο η πΓΔΜ. Ο υπουργός της των Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι παρουσιάζει την Τρίτη στο Στρασβούργο τις προτεραιότητες της προεδρίας, στην οποία η κυβέρνηση Γκρούεφσκι επιμένει να αναφέρεται ως «μακεδονική».

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της πΓΔΜ αναφέρεται ότι προτεραιότητες της προεδρίας αφορούν «στην ενίσχυση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην ενδυνάμωση των διαδικασιών ενσωμάτωσης με τον σεβασμό της διαφορετικότητας και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της νεολαίας».

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε ότι η ανάληψη της προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τη χώρα του και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της εικόνας της.

Η παρουσίαση των προτεραιοτήτων της προεδρίας της πΓΔΜ θα γίνει την Τρίτη κατά τη διάρκεια της 120ής Υπουργικής Συνόδου του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

Στη σύνοδο θα παραστεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.