Skip to main content

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλάζει τα φώτα του δήμου Λαγκαδά

Οι «τυφλοί» κόμβοι αποκτούν επιτέλους ηλεκτροφωτισμό. Σημαντικό έργο για την ασφάλεια των μετακινήσεων σε όλους τους οικισμούς του Λαγκαδά.

του Αλέξη Ανδρεάδη

Αλλάζει τα... φώτα του δήμου Λαγκαδά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης του φωτισμού στους κόμβους του δήμου από συνεργεία της Περιφέρειας και ήδη έχει αλλάξει όλο το τοπίο των νυχτερινών μετακινήσεων στην περιοχή.

Ο δήμος Λαγκαδά είχε μεγάλο πρόβλημα με τον ηλεκτροφωτισμό, ειδικά στους κόμβους, με αποτέλεσμα να τίθενται ζητήματα επικινδυνότητας. Οι μετακινήσεις τις νυχτερινές ώρες στις συνδέσεις του συνόλου των οικισμών ήταν ιδιαίτερα δύσκολες. Ο δήμαρχος, Γιάννης Καραγιάννης, είχε θέσει ζητήματα ασφάλειας, καθώς είχαν καταγραφεί και τροχαία ατυχήματα.

Σύμφωνα με το δήμο, πλέον γίνονται εργασίες αποκατάστασης του φωτισμού σε όλους τους κόμβους και μάλιστα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στους κόμβους Ασσήρου, Αρδαμερίου, Γερακαρούς, Καβαλαρίου και Λαγκαδικίων, στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά – Θεσσαλονίκης (όπου γίνονται παράλληλα και οι επεμβάσεις αποκατάστασης των φθορών στο οδόστρωμα). Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού στους κόμβους Κριθιάς και Λαγυνών, ενώ συνεργεία του δήμου πραγματοποιούν επίσης εργασίες αποκατάστασης φωτισμού στο δημοτικό οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στην είσοδο του οικισμού Πέντε Βρύσες, του Λοφίσκου και στις δυο εισόδους των Λαγυνών.

Ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι «η συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι σημαντική, καθώς κατορθώσαμε σε συνεργασία να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να ολοκληρώσουμε ένα έργο μεγάλης, ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των συνδημοτών μας, από τους οποίους είχαμε γίνει αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών. Πλέον οι συνθήκες νυχτερινών μετακινήσεων και οδικής ασφάλειας έχουν βελτιωθεί σημαντικά».