Skip to main content

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην έκθεση Tour Natur

Συμμετοχή στην σημαντικότερη τουριστική έκθεση στην Ευρώπη για τους λάτρεις των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων και του εναλλακτικού τουρισμού.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, συμμετέχει στην εξειδικευμένη έκθεση Tour Natur, η οποία θα διεξαχθεί 1 – 3 Σεπτεμβρίου στο Düsseldorf της Γερμανίας.

Στη 14η Tour Natur θα συμμετέχουν περίπου 5.000 τουριστικοί προορισμοί απ’ όλο τον κόσμο και 275 εκθέτες. Πρόκειται για τη σημαντικότερη τουριστική έκθεση στην Ευρώπη για τους λάτρεις των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων (πεζοπορία, αναρρίχηση, ορεινή ποδηλασία, κανό κλπ). Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία 35 έως 40 εκατομμύρια Γερμανοί δηλώνουν ότι ασχολούνται με την πεζοπορία και το 1/3 αυτών, δηλώνουν ότι πραγματοποιούν και διακοπές σχετιζόμενες με την πεζοπορία.

Ήδη η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. έχει απευθύνει πρόσκληση στους επαγγελματίες της περιοχής μας που θέλουν να συμμετέχουν σε αυτήν και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον.

«Οι προορισμοί της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προσφέρουν μία ευρεία γκάμα τουριστικών προϊόντων. Αυτά τα προϊόντα και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που έχει αναπτύξει κάθε προορισμός, προσπαθούμε με μεθοδικότητα να αναδείξουμε όλα αυτά τα χρόνια. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, δεν φείδεται κόπων και προσπαθειών για να προβάλλει στο ευρύ κοινό την πολυποικιλότητα του τουριστικού της προϊόντος. Με τη συμμετοχή μας στην Tour Natur αποσκοπούμε συγκεκριμένα στο να αναδείξουμε όλες τις δυνατότητες για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες που υπάρχουν στο τόπο μας», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης.