Skip to main content

Η Πατουλίδου προωθεί την τουριστική προβολή Θεσσαλονίκης στην Κύπρο

Επαφές με κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες για νέους τρόπους απορρόφησης τμημάτων του εισερχόμενου τουρισμού της Κύπρου

Την Κύπρο θα επισκεφτεί η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παρευρεθεί στο Τουριστικό Φόρουμ του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) και της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) με θέμα: «Ο ρόλος των τοπικών αρχών στην υπηρεσία της τουριστικής ανάπτυξης».

Το Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 150 συνέδρους μεταξύ των οποίων ιδιοκτήτες, διευθυντές και αλλά ηγετικά στελέχη ξενοδοχείων και γενικότερα του τομέα του τουρισμού.

Η κα. Πατουλίδου έχει κληθεί να παρουσιάσει εισήγηση με θέμα «οι πρωτοβουλίες που βοήθησαν τη Θεσσαλονίκη να καταστεί ένας σύγχρονος τουριστικός προορισμός με επαναλαμβανόμενους τουρίστες».

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα αναπτύξει όλη τη σειρά των επιτυχημένων δράσεων που υλοποιήθηκαν από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης με στόχο την ανάδειξη της πόλης σε δημοφιλή αστικό τουριστικό προορισμό με αυξανόμενη αναγνωρισιμότητα στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή αγορά.

Ακόμη, θα παρουσιάσει το νέο στρατηγικό σχέδιο το οποίο έχει καταστρωθεί με συγκεκριμένους σκοπούς για την αποτελεσματικότερη διαχείριση και το συντονισμό των ενεργειών συνεργασίας δημοσίων και ιδιωτικών φορέων και επιχειρήσεων ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες προοπτικές για τη νέα χρονιά.

Κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η κα. Πατουλίδου θα δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, όπου θα παρουσιάσει το σημερινό τουριστικό γίγνεσθαι του νομού Θεσσαλονίκης και όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να αποτελέσει η ευρύτερη περιοχή πόλο έλξης τουριστών όλον το χρόνο.

Τέλος, θα πραγματοποιήσει επαφές με κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες της Κύπρου ώστε να συζητηθούν νέοι τρόποι με τους οποίους η Θεσσαλονίκη θα απορροφήσει τμήματα του εισερχομένου τουρισμού της Κύπρου, μέσα από τις δυνατότητες προβολής της πόλης στην τουριστική αγορά της χώρας.