Skip to main content

Η παραίτηση Γάλλου υπουργού και η υποκρισία για Ντάισελμπλουμ

Το «ηθικό πλεονέκτημα» σε άλλες χώρες, το άναμμα του τσιγάρου με πεντοχίλιαρα και η δημοσιογραφική ανάδειξη του «εθνοσωτήρα» Σώρρα.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, επειδή είχε προσλάβει τις κόρες του να κάνουν κοινοβουλευτικό έργο, παραιτήθηκε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. Τον κάλεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός και του ζήτησε την παραίτησή του. Κάν’τε μια σύγκριση με τα δικά μας του «ηθικού πλεονεκτήματος» που επικαλείται ότι έχει η κυβέρνηση [και γελούν κι οι κότες].

Πότε θα πάρουμε άραγε μια απάντηση [για παραιτήσεις δεν γίνεται λόγος, επειδή μπορεί να μείνουμε χωρίς κυβέρνηση] με τι ασχολούνται οι «σύμβουλοι» των υπουργών, δηλαδή σύζυγοι, ανήψια και λοιποί εξειδικευμένοι [σε τι;] που προσλήφθηκαν από το κόμμα που μας υποσχέθηκε ότι θα κυβερνήσει με διαφάνεια; Πόσοι «σύμβουλοι στρατηγικής» υπάρχουν στην κυβέρνηση;

Η επίθεση που δέχεται ολημερίς ο Ντάισελμπλουμ οφείλεται στο ότι είπε κάποιο ψέμα, ή ότι δεν έπρεπε να προβεί σε αποκαλύψεις; Κατηγόρησε τους νοτιοευρωπαίους -κι εμάς δηλαδή- ότι σπαταλούσαν τα χρήματά τους σε «γυναίκες και αλκοόλ». Πόσες φορές δε έχει γραφεί το ίδιο στον ελληνικό Τύπο;

Ξεχάσαμε τις πινακίδες στα καμπαρέ των επαρχιακών δρόμων «Προσεχώς Βουλγάρες»; Το άναμμα του τσιγάρου με πεντοχίλιαρα; Τα θηριώδη τρακτέρ άνω των 100.000 ευρώ, αχρείαστα στη δουλειά, αλλά χρήσιμα για φιγούρα; Την πρωτοπορία σε BMW και Porsche; Τα δήθεν συνέδρια συνδικαλιστών σε πολυτελή ξενοδοχεία [ακόμη και τώρα] ή σε εξωτικούς τόπους; Τι να πρωτοαναφέρω;

Καρντάσια… Αν δεν πονέσουμε και δεν κλάψουμε, επειδή παριστάνουμε τον έξυπνο, αλλά πέσαμε στην παγίδα των δανειστών, δεν θα βγούμε ποτέ από το πηγάδι. Αφού και τώρα, υπάρχουν πολλοί που κάνουν τα ίδια. Διπλάσιοι μισθοί σε κολλητούς και μυθώδη ποσά σε εφάπαξ. Δανεικά κι αυτά. Κι αντί να συνέλθουμε, ψάχνουμε για αποδιοπομπαίους τράγους.

Δειλά-δειλά παίρνονται κάποια μέτρα για περιορισμό της αυθαιρεσίας του τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή. Ένας ψευτο-ιμάμης και ένας δάσκαλος κορανίου κλήθηκαν για κατάθεση στην τοπική  Αστυνομία για πράξεις που θα δείξει η ανάκριση αν εμπίπτουν στις διατάξεις των νόμων.

Εύγε στην Αστυνομία της Θράκης, που -έστω και καθυστερημένα για δεκαετίες- εφαρμόζει επί τέλους τους νόμους. Εξακολουθώ όμως να ρωτώ, αν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά στην εφαρμογή των νόμων στην Ελλάδα, για να κατανοήσω την ακινησία της Αστυνομίας σε άλλες περιοχές, όταν υπάρχουν παρόμοιες καταστάσεις..

Για τους τουρκολάγνους: Είπε ο Τσαβούσογλου σε ομιλία του στις ΗΠΑ, πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν αποδέχεται ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι πραγματικοί ιδιοκτήτες του νησιού. Αυτό, προς επίρρωση των όσων έγραψε εχθές η voria.gr σε άρθρο με τίτλο «Οι φιλοδοξίες του Έιντε απέναντι στο συμφέρον της Κύπρου», ότι οι Τούρκοι δεν σκοπεύουν να προβούν σε καμία παραχώρηση στα όσα απαράδεκτα απαιτούν.

Ο Σώρρας έγινε γνωστός όταν «μεγαλοδημοσιογράφος» και πρώην βουλευτής αναδείκνυαν το θέμα στην τηλεόραση, επικρίνοντας την κυβέρνηση που δεν έρχεται σε συνεννόηση μαζί του, για να πάρει τα 600 δισ. ευρώ. Δεν πρόσεξα να έχουν ζητήσει συγνώμη από όσους επηρέασαν και τους έστειλαν στην αγκαλιά του Σώρρα. Έχουν σκοπό να το πράξουν, ή πιστεύουν ότι ξεχάστηκε η συνεισφορά τους στην ανάδειξη του «εθνοσωτήρα»;