Skip to main content

Η παράσταση «Sehnsuchtsort» την Κυριακή στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Αποτελεί μια πολύγλωσση και πολυτροπική παράσταση για την πατρίδα και την απώλεια, τη νοσταλγία και την επιστροφή - Θα γίνουν δύο παραστάσεις

Μια πολύγλωσση και πολυτροπική παράσταση για την πατρίδα και την απώλεια, τη νοσταλγία και την επιστροφή παρουσιάζει το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 30 Απριλίου.

Η παράσταση με τίτλο «Sehnsuchtsort: μια ιστορία σε έξι ερωτήσεις» αποτελεί μια «διαδρομή από το παρελθόν στο μέλλον, μια ιστορία για τα αεροπλάνα και τις βαλίτσες, για το νήμα που ενώνει τα γεγονότα και δένει τους ανθρώπους», όπως την περιγράφει το Κρατικό Ωδείο. 

Μέσα από τις ζωές τριών συγγραφέων, του Stefan Zweig, του Jean Améry και του Antoine de Saint Exypéry, ανθρώπων που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει και τον κόσμο τους να μικραίνει στο ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, συντελεστές και κοινό αναρωτιούνται και αναζητούν τη θέση τους στα πράγματα που προχωρούν άλλοτε αργά και άλλοτε γρήγορα στο πέρασμα του χρόνου.

Η παράσταση, που δημιουργήθηκε από την ομάδα διαπολιτισμικού θεάτρου της Γερμανικής Σχολής και παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο σχολείο τον Μάρτιο, ταξιδεύει τώρα και φιλοξενείται στους ατμοσφαιρικούς και γεμάτους μουσική χώρους και διαδρόμους του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις: μία στις 18.00 και μία στις 21.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητο όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση να επικοινωνήσουν στο sehnsuchtsort.theatro@gmail.com ή στο 6984941741.