Πέμπτη 24 Μαΐου 2018
x

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ MALEFICENT ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

Η παράσταση, πρωτοβουλία του τομέα Παιδαγωγικών του ΙΕΚ, πραγματεύτηκε την άγνωστη ιστορία της εμβληματικής κακιάς της «Ωραίας Κοιμωμένης».

Την παιδική θεατρική παράσταση Maleficent διοργάνωσε με επιτυχία στο Θέατρο Αριστοτέλειον το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

«Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, πιστό στις αξίες του για προώθηση της εκπαίδευσης μέσα από τον πολιτισμό, υπηρετεί με πληρότητα και εγκυρότητα μεγάλες εξωτερικές δράσεις πέραν των ορίων των σχολικών αιθουσών. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης έγκειται και η παιδική θεατρική παράσταση Maleficent που διοργάνωσε, σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, στο κατάμεστο από παιδιά και γονείς Θέατρο Αριστοτέλειον» αναφέρει το ΙΕΚ σε ανακοίνωσή του.

Η παράσταση, μια πρωτοβουλία του τομέα Παιδαγωγικών του ΙΕΚ πραγματεύτηκε την όμορφη αλλά συνάμα άγνωστη ιστορία της πιο εμβληματικής κακιάς των παιδικών παραμυθιών, που αποτελεί παραλλαγή του αγαπημένου παραμυθιού "Η ωραία Κοιμωμένη ". «Οι σπουδαστές προσέφεραν μαγικές στιγμές στους μικρούς μας φίλους, υπερθεματίζοντας το ρόλο της τέχνης στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας τόσο στην κοινωνία όσο και στον επαγγελματικό στίβο».  

Η εκδήλωση άνοιξε με τη βράβευση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρου Τσαϊρίδη για την προσφορά του στον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση από τη Διευθύντρια του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, κα. Έλενα Κακούρα η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Το θέατρο ως η αρχαιότερη μορφή τέχνης γαλουχεί την ψυχή και το πνεύμα μέσα από τη δύναμη της εικόνας, των αλληγορικών μηνυμάτων και της αφήγησης. Όσα οι γονείς δεν μπορούν να εκφράσουν με λόγια μπορεί να το κάνει το θέατρο προσφέροντας ουσιαστική εκπαίδευση και υψηλά νοήματα».

Στην θεατρική Ομάδα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ συμμετείχαν ενεργά οι Τομείς Παιδαγωγικών, Εργοθεραπείας, Ηχοληψίας & Μουσικής Παραγωγής και Εφαρμοσμένων Τεχνών.


Υπεύθυνη Έργου : Ελένη Τούφα
Σενάριο : Έλενα Καλογήρου
Σκηνοθεσία : Αγγελική Οικονόμου
Σκηνογραφία : Χρήστος Πασαλίδης, Νίκος Τζιμπρόγλου
Xορογράφος : Νικολέττα Μπογδαμπείδου
Ηθοποιοί: Βασιλική Βαρδάκα
Γεύση Λινοσπόρη
Έλενα Καλογήρου
Ελευθερία Λεωνάκη
Ιορδανης Δήμτσης
Ιωάννα Κούτλα
Κωνσταντίνα Λιάκου
Νίκος Τζιμπρογλου
Χριστίνα Καζάκη
Χριστίνα Κατερίνη
Υπεύθυνος ηχοληψίας: Σωκράτης Παπαϊωάννου
Γραφιστική επιμέλεια: Μαρία Γεωργιάδου
Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης & Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ