Skip to main content

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της 2nd Gourmet Exhibition

Ξεχωριστή καινοτόμα ιδέα της Gourmet για φέτος τα masterclasses με θεματικές παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες με επιλεγμένα προϊόντα εκθετών.

Πολλές και ποικίλες οι παράλληλες εκδηλώσεις της 2nd Gourmet Exhibition με ημερίδα, σεμινάριο, masterclasses γευσιγνωσίας, bar ελαιολάδου με γευσιγνωσίες ε.π. ελαιόλαδων και ελιών, μαγειρικές επιδείξεις και πολλά ακόμη.

Ξεχωριστή καινοτόμα ιδέα της Gourmet για φέτος τα masterclasses με θεματικές παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες με επιλεγμένα προϊόντα εκθετών, από ειδικούς στον τομέα τους δημοσιογράφους, συντάκτες γαστρονομίας και εστιάτορες.

Mεταξύ αυτών διακρίνεται ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη, τον άνθρωπο που συνέβαλε στην ανάδειξη των προϊόντων της Σαντορίνης και καθιέρωσε το εστιατόριό του ως γαστρονομικό προορισμό

«Αν ένα πιάτο δεν γεννά μνήμη....δεν έχει αξία» σημειώνει ο κ. Χατζηγιαννάκης και εμείς σπεύδουμε να τον παρακολουθήσουμε τόσο στο masterclass με θέμα την εντοπιότητα που παρουσιάζει όσο και στην ημερίδα που συμμετέχει και θα μας μιλήσει για «Το μοντέλο της Σαντορίνης».

MasterClasses 5-6-7/5/17

Παρασκευή 5/5,  12:00-13:00, 19:00-20:00 (english)
Προϊόντα που ταξιδεύουν, με τους
Χάρη Τζαννή, συντάκτη γαστρονομίας και τη
Στέλλα Γραμματικοπούλου, αρχιτέκτων

Παρασκευή 5/5  13:30–14:30
Εντοπιότητα, με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη, ιδιοκτήτη εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη

Σάββατο 6/5, 15:00-16:00
Μακεδονική Γη, με τους
Άρη Δημοκίδη, δημοσιογράφο
Ευθύμιο Σαββάκη, δημοσιογράφο, Υποψ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ.
Αλεξάνδρα Ανθίδου, αρθρογράφο γεύσης και οίνου, υπεύθυνη εκδηλώσεων και PR της Οίνοι Βορείου Ελλάδος
 
Σάββατο 6/5, 18:15-19:15
Καινοτόμες εφαρμογές, με τις
Ιωάννα Σταμούλου, διευθύντρια Olive Magazine και
Ελένη Ψυχούλη, παρουσιάστρια, συντάκτη γαστρονομίας

Κυριακή 7/5,  13:30–14:30  
Χορτοφαγική Διατροφή, με τους
Κωστή Ζαφειράκη, παρουσιαστή-δημοσιογράφο και
Κωνσταντίνο Έλβις Μάρκου, ιδιοκτήτη εστιατορίου Ακαδημία

ΗΜΕΡΙΔΑ: Σάββατο 6 /5, 12:00 – 14:00

ΓΗ ΧΡΥΣΑΦΙ: Γαστρονομία και Tουρισμός

Συντονιστής:   Άγγελος Ρέντουλας, αρχισυντάκτης γαστρονομικών εκδόσεων εφημερίδας «Καθημερινή»

12:00     Χαιρετισμοί:
Γιάννης  Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Θεοφάνης Παπάς, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εισηγήσεις:
12:15  Το Μοντέλο της Σαντορίνης
Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Σελήνη», Σαντορίνη
12:30    Η συμβολή της γαστρονομίας στην ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία
Γιάννης Τσάκαλος, marketing director Electra Hotels & Resorts
12:45    Η εικόνα του ελαιόλαδου στον Τύπο. Προκλήσεις και ευκαιρίες για το marketing.
Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, επικοινωνιολόγος - εκδότρια #FACT
13:00    Πως η γαστρονομία αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν
Χάρης Τζαννής, συντάκτης γαστρονομίας
13:15    Καλύτερο φαγητό, καλύτεροι τουρίστες
Σάκης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, υπεύθυνος της σελίδας omorfataxidia.gr και του ένθετου Όμορφα Ταξίδια της εφημερίδας Μακεδονία
13:30    Από την κουζίνα της μαμάς, στο πιάτο του κόσμου
Σάκης Καζάκης, exports and sales director, co-founder “Marianna’s Products”

Συζήτηση

OLIVE BAR:  
Σάββατο 6/5 13:30-14:30

Cocktail με ελαιόλαδο:   Ο Αναστάσης Βιζυηνός παρασκευάζει το cocktail της Gourmet!