Skip to main content

Η παράδοση του Τσίπρα στον σουλτάνο και οι τουρκόψυχοι του Προξενείου

Η φωτογραφία της τουρκόψυχης εφημερίδας Μπιρλίκ της Θράκης με τον Αλέξη Τσίπρα, η εκλογή μουφτή και η έντονη αντίδραση των Ποντίων.

Η φωτογραφία της τουρκόψυχης εφημερίδας Μπιρλίκ της Θράκης υποδηλώνει την παράδοση του Αλέξη Τσίπρα στον σουλτάνο. Εικονίζει τον πρωθυπουργό με σημαία λευκή, την σημαία της παράδοσης. Περνάει δηλαδή το μήνυμα πως μόλις ήρθε ο Σουλτάνος, εμείς σπεύσαμε να "κάνουμε συνθήκην" μαζί του. Και αυτό είναι ταπεινωτικό για την Ελλάδα. Η φωτογραφία ενδεικτική του πως εκλαμβάνεται όλη αυτή η συζήτηση που άνοιξε περί εκλογής μουφτήδων.  

Η φωτογραφία συνοδεύεται με κείμενο υπό τον τίτλο "Πρώτη φορά ο Τσίπρας είπε την αλήθεια" και αναφέρεται στην δήλωση του πρωθυπουργού πως οι διορισμένοι μουφτήδες δεν αναγνωρίζονται από μεγάλο τμήμα της μειονότητας. Όταν φτάνουμε στο σημείο να ικανοποιούνται οι τουρκόψυχοι του Προξενείου, είναι προφανές πως κάτι δεν έχει κάνει καλά η κυβέρνηση.

Φαίνεται πάντως, ότι η απόφαση ελήφθη όταν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου, είχε επισκεφθεί το προηγούμενο διάστημα την Ελλάδα, και συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας Γαβρόγλου. Η ανακοίνωση του Υπουργείου τότε έκανε λόγο για συζητήσεις "κοινού ενδιαφέροντος" και αυτό που αναρωτήθηκαν όλοι πιο είναι το ενδιαφέρον του Τούρκου αναπληρωτή πρωθυπουργού για την Ελληνική Παιδεία.

Είναι σαφές, πως η κυβέρνηση υποστηρίζοντας την θεωρία "Μαλακών Συνόρων", είναι η αιτία, που η Ελλάδα κάθεται στο ίδιο τραπέζι με έναν πολιτικό ξένης χώρας και συζητά θέματα που αφορούν μόνο την ίδια, αν πάρουμε ως αυτονόητο ότι είναι κυρίαρχη χώρα  Από την στιγμή όμως που Ελληνική κυβέρνηση συζητά και αποδέχεται απαιτήσεις ξένης χώρας δεν είναι κυρίαρχη.

Γι’ αυτό γράφω για συνδιοίκηση στην Θράκη, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο διεθνιστής Γαβρόγλου, δέχθηκε τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία, δέχθηκε και την εκλογή μουφτή. Κι έμειναν τα συνθήματα της Αριστεράς, που απαιτούσε να βγούμε από το ΝΑΤΟ, για να είμαστε κυρίαρχοι. Τι εννοούσε μ’ αυτόν τον όρο, το κατάλαβαν όλοι πλέον.

Και για να το κλείσω. Η Χουριέτ γράφει: "Ο Ερντογάν  στην Αθήνα είχε ασκήσει κριτική… Ο Τσίπρας κινητοποιείται". Μ’ αυτό το πνεύμα κυκλοφόρησαν πρωτοσέλιδα οι τουρκικές εφημερίδες.

Χαρούμενος ο Ν. Κοτζιάς, μας αποκάλυψε τον λόγο. Ο Γιοχάνες Χαν, είπε, αναγνωρίζει και πιστοποιεί τον αναβαθμισμένο ρόλο της Αθήνας. Και από πού κι ως πού αυτό αποτελεί έπαινο; Η ικανοποίηση των δανειστών μας, σημαίνει ότι η κυβέρνηση υλοποιεί ό,τι της ζητήσουν και εις βάρος των συμφερόντων του λαού. Και χαίρονται;

Την έντονη αντίδραση των Ποντίων προκαλούν οι απόψεις του νέου Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας, ιστορικού Λάμπρου Μπαλτσιώτη, που αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ποντίων και εξισώνει τις σφαγές στον Πόντο και τη Μικρά Ασία από τους Τούρκους με "τις σφαγές της μειονότητας" στην Τσαμουριά, που κατά τον ιστορικό, διέπραξαν οι Έλληνες. Αυτά διδάσκει στο Πανεπιστήμιο, και δεν είναι ο μόνος.

Οι Πόντιοι σημειώνουν ότι το πρόβλημα δεν ήταν ο Φίλης. Και ο σημερινός υπουργός (Γαβρόγλου) την ίδια τακτική ακολουθεί. Και ο πρώην, ο Μπαλτάς, ήταν αυτός που αφαίρεσε την εξεταστέα ύλη της Γενοκτονίας από τα βιβλία της Γ' Λυκείου.

Να θυμίσω στους τρεις παραπάνω υπουργούς, που υποτιμούν τους νεοέλληνες, τα λόγια του Χένρυ Μέην. «Όλα τα πολιτισμένα έθνη είναι αποικίες της Ελλάδος».