Skip to main content

Η «παρά φύση» κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και το «υψηλό» πνεύμα της κ. Τασίας

Η «παρά φύση» κυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, το «υψηλό» πνεύμα της κ. Τασίας, και το «στόλισμα» της Ραχήλ Μακρή στον Αλέξη Τσίπρα.

Και τι κακό έχει μια «παρά φύση» κυβέρνηση Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ, και δεν την θέλει ο Τσίπρας; Κάθε συνεπής αριστερός τα «κατά φύση» απεχθάνεται, ως κατεστημένα. Τι φύση είναι να οδηγεί κότερο εφοπλιστή ένας πολέμιος του μεγάλου κεφαλαίου; Τι φύση είναι ένας επαναστάτης να στέλνει το παιδί του σε αμερικάνικο πανάκριβο νηπιαγωγείο;

Τι φύση είναι ο διορισμός στο παρά πέντε ημετέρων, όπως και η αποκατάσταση συγγενών των υπουργών, μηδέ του πρωθυπουργού εξαιρουμένου; Για πολλά «παρά φύση» της απόλυτης προτίμησης των «προοδευτικών αγωνιστών της Αριστεράς» θα μπορούσα να αναφέρω, αλλά κι αυτά αρκετά είναι.

Απορώ με όλους αυτούς τους προοδευτικούς που μιλούν κατά της διαφθοράς, την οποία θα πατάξουν, ενώ την ίδια τώρα αδιαφορούν όταν την υπηρετούν, ή ακόμη και όταν δίνουν το δικαίωμα για υπόνοιες. Άπειρες περιπτώσεις κυβερνητικών είχαμε το τελευταίο διάστημα, που μπορεί να ενήργησαν νομότυπα, αλλά είναι αμφίβολο αν έπεισαν (και για να μη ξεχνιόμαστε, η αρχή έγινε από τον Κατρούγκαλο).

Τα ίδια και στην περίπτωση Φλαμπουράρη, ο οποίος μας είπε διάφορα για δικαιολογία, αλλά απέφυγε να πει αν είναι μέτοχος της εταιρίας που πολλοί θεωρούν ευνοημένη, με την σύμβαση των 3,9 εκατ., με πολύ ευνοϊκούς όρους. Δευτερεύουσα  σημασία έχει ότι δεν είσαι στο Δ.Σ., αλλά πρωτεύουσα ποιος θα πάρει τα λεφτά κ. Αλέκο μου!

Η Ραχήλ Μακρή στόλισε... τον Τσίπρα σε συνέντευξή της. «Πολιτικός απατεώνας είναι, κάνοντας βόλτες με θαλαμηγούς», είπε. Όταν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ και «στόλιζε» τους αντίπαλους, την χειροκροτούσαν (όπως και την Κωνσταντοπούλου). Τώρα που τα λέει στους ίδιους, ενοχλεί.

Να θυμίσω, επί τη ευκαιρία, στους απατεώνες πολιτικούς, που αντί για έργα προτιμούν τα ψευδή πομπώδη λόγια, φράση της Αντιγόνης στην τραγωδία του Σοφοκλέους: «Λόγια μεγάλα ξιπασιάς, με συμφορές μεγάλες πληρώνονται».

Φοβάμαι πως δεν είναι σε θέση να καταλάβει τα απλά η Χριστοδουλοπούλου, ίσως επειδή το πνεύμα της βρίσκεται σε υψηλές σφαίρες. Αυτή την είδησή όμως, ας της την εξηγήσει κάποιος (αργά-αργά, για να μπορέσει την καταλάβει). Είναι από δημοσίευμα των New York Times:

«Με τα ελληνικά νησιά να πνίγονται από τους δεκάδες μετανάστες που καταφθάνουν καθημερινά από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, τουλάχιστον τρεις ναυτιλιακές εταιρείες κρουαζιέρας έχουν αλλάξει τα δρομολόγιά τους, αποφεύγοντας να προσεγγίσουν το νησί της Λέσβου». Δεν πρέπει όμως οι νησιώτες να έχουν παράπονα, επειδή όπως είπε η κα. Τασία, οι Σύροι ξοδεύουν πολλά λεφτά.

Χαρακτηριστικό το σχόλιο του Θανάση Χειμωνά:, που αναρωτιέται τι έγιναν οι «αγανακτισμένοι», που γέμιζαν τις πλατείες διαδηλώνοντας κατά των «γερμανοτσολιάδων»;

«Αλήθεια, πού πήγαν όλοι αυτοί οι μόρτηδες; Πού χάθηκαν εκείνα τα υπέροχα προφίλ με τα ευφάνταστα ονόματα και τις κόκκινες σημαίες (ή και τον ίδιο τον Τσίπρα) στα κάβερ φώτο; Πού βρίσκονται τώρα εκείνες οι οργισμένες θείτσες και εκείνοι οι μανιασμένοι μπαρμπάδες που έβριζαν και απειλούσαν όσους δεν υιοθετούσαν τις «αντιμνημονιακές» μπούρδες τους;»

Νίκος Παππάς: «Καλή όρεξη στην κυρία Μέρκελ, αλλά δεν θα φάμε τον ελληνικό λαό», δήλωσε, μιλώντας στο δελτίο του Mega (31.1.2015)