Skip to main content

Κυπελλούχος Ελλάδος για πέμπτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ (video)

To πέμπτο κύπελλο της ιστορίας του πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα ο «Δικέφαλος του Βορρά» - Έντονα παράπονα από τους ανθρώπους της «Ένωσης»

Την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ καθώς επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στον μεγάλο τελικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Με σκόρερ τους Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Πέδρο Ενρίκε, ο «Δικέφαλος του Βορρά» φτάνει έτσι στην κατάκτηση του 5ου κυπέλλου στην ιστορία του και 1η μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Σκόρερ για τον «Δικέφαλο του Νότου» ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ενώ οι άνθρωποι της έχουν έντονα παράπονα από τη μη ακύρωση του γκολ νίκης των Θεσσαλονικέων καθώς ο Ενρίκε βρίσκεται εκτεθειμένος τη στιγμή που σκοράρει.

Στο πρώτο ημίχρονο, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν κατάφεραν να πιάσουν σπουδαία απόδοση με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν λίγες φάσεις στις δύο εστίες.

Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να προηγηθούν στο 24΄όταν ο Κάμπος άντεξε το μαρκάρισμα του Ντιντάκ, με τον Τσιγκρίνσκι να κόβει αλλά με δεύτερη προσπάθεια, ο Αγκολέζος γύρισε τη μπάλα στον Μπίσεσβαρ και αυτός με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Ανέστη δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του για το 1-0.

Η απάντηση των «κιτρινόμαυρων» ήταν άμεση καθώς δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 26΄, ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ωραία κίνηση και σούταρε από μακριά αλλά η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Γλύκου και κατέληξε στα δίχτυα του Σκοπελίτη τερματοφύλακα για το 1-1.

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ απείλησαν σε δύο ακόμη περιπτώσεις μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου όταν στο 32΄το καλό σουτ του Χριστοδουλόπουλου έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου ενώ στο 36΄η κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου πέρασε εκτός εστίας.

Η τελευταία καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στα πρώτα 45 λεπτά είχε πρωταγωνιστή τον Μπίσεσβαρ καθώς μετά από σόλο του Σουριναμέζου και εναλλαγή της μπάλας με τον Τσίμιροτ, το σουτ του πέρασε πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Ανέστη.

Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης δεν υπήρξε καλό θέαμα ανάμεσα στις δύο ομάδες αν και η ΑΕΚ απείλησε νωρίς όταν στο 47΄, Μάνταλος, Ντιντάκ και Ροντρίγκες συνδυάζονται αλλά το πλασέ του Αργεντινού περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 62΄όταν ο Τσίμιροτ σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από τη συμβολή των δοκών του Ανέστη.

Στο 81΄ήρθε η στιγμή που έκρινε την αναμέτρηση όταν μετά από σέντρα του Μπίσεσβαρ, ο Ενρίκε από εμφανή θέση οφσάιντ νίκησε με κεφαλιά τον Ανέστη για το τελικό 2-1 που φέρνει τους Θεσσαλονικείς, κυπελλούχους Ελλάδος για την σεζόν 2016-2017.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ (Κίτσιου 90΄), Κάνιας, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (Μαλεζάς 86΄), Κάμπος (Eνρίκε 73΄) , Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Σιμόες (Αλμέιδα 83΄), Γιόχανσον, Μάνταλος, Ροντρίγκες (Γαλανόπουλος 68΄), Χριστοδουλόπουλος (Βάργκας 86΄), Αραούχο.

Θυμηθείτε το live του μεγάλου τελικού

-Τέλος αγώνα: Ο ΠΑΟΚ είναι κυπελλούχος Ελλάδος για πέμπτη φορά στην ιστορία του!

-90' + 4: Κίτρινη κάρτα στον Γλύκο για καθυστέρηση

-90’ + 3΄: Σουτ του Τσιγκρίνσκι εκτός περιοχής με τη μπάλα να περνά μακριά από το δεξί δοκάρι του Γλύκου.

-Πέντε λεπτά μακριά από την κατάκτηση του κυπέλλου βρίσκεται ο ΠΑΟΚ!

-90΄: Τρίτη αλλαγή γαι τον ΠΑΟΚ, Κίτσιου αντί Μπίσεσβαρ.

-86΄: Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, Τσίμιροτ αντί Μαλεζά και τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ, Βάργκας αντί Χριστοδουλόπουλου.

-83΄: Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ, Αλμέιδα αντί Σιμόες.

Δείτε βίντεο από τους πανηγυρισμούς των οπαδών του ΠΑΟΚ μετά το γκολ του Ενρίκε.

Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του Βραζιλιάνου εξτρέμ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και πρώτο στο κύπελλο.

-81' : ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1, Σέντρα του Μπίσεσβαρ, κεφαλιά του Ενρίκε που βρισκόταν σε εμφανή θέση οφσάιντ και αυτός με κεφαλιά νίκησε τον Ανέστη δίνοντας ξανά προβάδισμα στην ομάδα του.

Απόλυτη ισορροπία και στις κάρτες για τις δύο ομάδες καθώς έχουν από δύο (Κρέσπο, Μάτος για τον ΠΑΟΚ - Ροντρίγκες, Σιμόες για την ΑΕΚ).

-79' : Κίτρινη κάρτα στον Σιμόες για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Ενρίκε.

-Στο 46%-54% τα ποσοστά κατοχής με την ΑΕΚ να συνεχίζει να προηγείται σε αυτή τη στατιστική κατηγορία (78' ) χωρίς να δείχνει ικανή να απειλήσει με αξιώσεις τα καρέ του Γλύκου. Αντίθετα δυσκολεύονται οι παίκτες του ΠΑΟΚ να βρουν τον Πρίγιοβιτς που συχνά τραβιέται στα πλάγια για να γίνει αποδέκτης της μπάλας.

Συνεχίζουν την προθέρμανσή τους οι Βάργκας και Αλμέιδα για την αθηναϊκή ομάδα.

-Από 8 τελικές έχουν πλέον οι δύο ομάδες που δείχνουν μόλις ένα τέταρτο πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του μεγάλου τελικού να συμβιβάζονται με το ενδεχόμενο παράτασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ έχει αλλάξει τον σχηματισμό της από 4-2-3-1 σε 4-3-3 με τον Γαλανόπουλο να παίρνει θέση στο κέντρο και τον Μάνταλο να περνά αριστερά στην επίθεση.

-73΄: Πρώτη αλλαγή και για τον ΠΑΟΚ, Ενρίκε αντί Κάμπος.

-70': Κίτρινη κάρτα για τον Μάτος καθώς σταμάτησε αντικανονικά τον Μάνταλο.

-67΄: Πρώτη αλλαγή για την ΑΕΚ, Γαλανόπουλος αντί Ροντρίγκες.

Οι τελικές για τις δύο ομάδες: ΠΑΟΚ 7(3) – ΑΕΚ 8(2)

-62': Καλή προσπάθεια για τον ΠΑΟΚ με τον Τσίμιροτ να πυροβολεί αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από τη συμβολή των δοκών της ΑΕΚ.

Πέλκας, Ενρίκε και Μαλεζάς προθερμαίνονται για τον ΠΑΟΚ, Αλμέιδα, Βάργκας και Γαλανόπουλος προθερμαίνονται αντίστοιχα για την ΑΕΚ.

-47΄: Μάνταλος, Ντιντάκ και Ροντρίγκες συνδυάζονται αλλά το πλασέ του Αργεντινού περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου.

-46΄: Ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1.

Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας το πρώτο ημίχρονο, είναι εμφανές πως υπάρχει μια δυσκολία στην ανάπτυξη των δύο ομάδων με στόχο να παράξουν ορθολογικές επιθέσεις στα καρέ των Γλύκου και Ανέστη. Εξ ου και το γεγονός πως προηγήθηκαν αμφότερες από λάθος του αντιπάλου.

-Το βίντεο από τους πανηγυρισμούς των οπαδών του ΠΑΟΚ μετά την επίτευξη του γκολ από τον Μπίσεσβαρ.

-Ημίχρονο στην αναμέτρηση: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1.

-39’: Σόλο Μπίσεσβαρ, ένα-δύο με τον Τσίμιροτ αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Ανέστη. Παραμένει το 1-1 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ανάμεσα στους δύο «Δικεφάλους».

-36΄: Εκτέλεση κόρνερ από τον Μάνταλο, κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι που νίκησε στον αέρα τον Βαρέλα αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

-32’: Σουτ-οβίδα από τον Χριστοδουλόπουλο με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου.

Αυτό είναι το πρώτο γκολ του Χριστοδουλόπουλου κόντρα στην πρώην ομάδα του μετά από 12 αγώνες εναντίον των «ασπρόμαυρων» και έβδομο για τη φετινή σεζόν (τρίτο στο κύπελλο).


-26΄: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1,  ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ωραία κίνηση και σούταρε από μακριά αλλά η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Γλύκου και κατέληξε στα δίχτυα του Σκοπελίτη τερματοφύλακα. Το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων για τις δύο ομάδες!

Aυτό είναι το έκτο φετινό γκολ που πετυχαίνει ο Σουριναμέζος άσος με τη φανέλα των Θεσσαλονικέων και δεύτερο στο κύπελλο.


-24΄: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0, ο Κάμπος άντεξε το μαρκάρισμα του Ντιντάκ, με τον Τσιγκρίνσκι να κόβει αλλά με δεύτερη προσπάθεια, ο Αγκολέζος γύρισε τη μπάλα στον Μπίσεσβαρ και αυτός με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Ανέστη δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του!

-22' : Ελαφρύ είναι το προβάδισμα στην κατοχή της μπάλας για την ΑΕΚ με 52% έναντι 48% του ΠΑΟΚ.

-16΄: Κίτρινη κάρτα για τον Ροντρίγκες, καθώς ο Αργεντίνος μέσος της ΑΕΚ χτύπησε σε εναέρια μονομαχία τον Κάνιας.

-14' : Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα από τον Κομίνη στον Κρέσπο καθώς ο Ισπανός αμυντικός του ΠΑΟΚ τράβηξε τη φανέλα του Ανέστη.

-13΄: Πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ και γενικότερα στην αναμέτρηση. Κεφαλιά του Σάκχοφ και επέμβαση του Ανέστη διώχνοντας σε κόρνερ.

-10΄: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-0.

-5΄: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-0. Καμία φάση ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι παίκτες των οποίων ψάχνουν ακόμη τα πατήματά τους.

-Και επιτέλους έχουμε σέντρα,1΄: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-0

-Ενός λεπτού σιγή αυτή τη στιγμή για τον αδικοχαμένο οπαδό του ΠΑΟΚ, Νάσο Κωνσταντίνου. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

-Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες απειλούνται με δίωξη από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα για εκτεταμένα επεισόδια και ενδέχεται να τιμωρηθούν σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ με κεκλεισμένων των θυρών για 1 έως δύο αγωνιστικές αμφότερες αλλά και βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο.

-Στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού οι δύο ομάδες παρατεταγμένες, φαίνεται πως όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του μεγάλου τελικού.


-Ένα τέταρτο πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού και η προθέρμανση των δύο ομάδων συνεχίζεται.

-Πριν από λίγα λεπτά ξέσπασε φωτιά πίσω από την κερκίδα των οπαδών της ΑΕΚ. Χαρακτηριστική ήταν η έκταση του καπνού.


-Δείτε βίντεο από την κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό

-Σημειώνεται πως υπάρχουν οπαδοί της ΑΕΚ οι οποίοι αποχώρησαν από το γήπεδο. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της «Ένωσης» είχε διαθέσει εισιτήρια για τον τελικό σε κατόχους καρτών διαρκείας αλλά αυτοί με τη σειρά τους επέλεξαν εύλογα να αποχωρήσουν από το Πανθεσσαλικό μετά τα επεισόδια που εκτιλύχθησαν νωρίτερα.

-Οι εντεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (4-3-3): Γλύκος, Λέοβατς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Κάμπος, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (4-2-3-1): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πατίτο, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο.

-Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ΕΠΟ και από το συνδρομητικό κανάλι «Cosmote Sports» ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά με μισή ώρα καθυστέρηση.

-Διαβάστε ξανά για τα όσα συνέβησαν εκτός, εντός αλλά και στον χώρο των επισήμων του Πανθεσσαλικού Σταδίου πριν από την έναρξη του αγώνα.

-Δεκάδες είναι οι τραυματίες που έχουν διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ανάμεσα στους οπαδούς των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

-Κάτι λιγότερο από μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη σέντρα στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας με τα πνεύματα στις εξέδρες να έχουν ηρεμίσει αν και ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το αν θα ξεκινήσει ο τελικός.

-Καλησπέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε live την εξέλιξη των όλων όσων διαδραματίζονται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο εν αναμονή της απόφασης για την έναρξη του τελικού κυπέλλου ποδοσφαίρου.