Skip to main content

Το live του μεγάλου τελικού κυπέλλου ΑΕΚ Vs ΠΑΟΚ 0-2 (Τελικό )

Θα καταφέρει να κάνει το back-to-back ο ΠΑΟΚ δίνοντας τις δικές του απαντήσεις ή θα κατακτήσει η ΑΕΚ το double μετά από 39 χρόνια;

-67΄: Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ με τον Χριστοδουλόπουλο να περνά στο γήπεδο αντί του Μάνταλου.

-65΄: Γκοοοοοολ για τον ΠΑΟΚ με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια!. Ο αρχηγός του Δικεφάλου του Βορρά εκτέλεσε δυνατά φάουλ και κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπάρκα.

-56': Χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Μπακάκη να γεμίζει με στόχο τον Μάνταλο και ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε προβολή για να φτάσει τη μπάλα που πέρασε εκτός εστίας.

-53΄: Πρώτη αλλαγή και για την ΑΕΚ με τον Γκάλο να παίρνει τη θέση του Χουλτ. Εσωτερική αλλαγή με τον Μπακάκη να πηγαίνει αριστερά καλύπτοντας πλέον τη θέση του Σουηδού ενώ ο Βραζιλιάνος αγωνίζεται ως δεξί μπακ.

-52΄: Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τον Μακ να περνά στη θέση του Κάμπος.

-50΄: Αποφασισμένος να μην δεχθεί γκολ δείχνει ο Μπάρκας! Ο Πρίγιοβιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Χουλτ και πήγε με λόμπα να κρεμάσει τον Μπάρκα όμως ο τερματοφύλακας της Ένωσης απέκρουσε με το ένα χέρι!!!

-46΄: Κίτρινη κάρτα στον Λιβάγια -πρώτη για ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ- σε διεκδίκηση κεφαλιάς από τον Κάνιας.

Ημίχρονο στο ΟΑΚΑ: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-0

Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη εικόνα στα πρώτα 45΄της αναμέτρησης αλλά και την κατοχή της μπάλας απέναντι σε μια ΑΕΚ που δεν έχει απειλήσει καθόλου πέρα από μια και μοναδική προσπάθεια του Αραούχο. Highlight της αναμέτρησης μέχρι στιγμής το χαμένο πέναλτι του Πρίγιοβιτς ή αλλιώς η απόκρουση του Μπάρκα με το ένα χέρι που μέχρι στιγμής είναι ο πρωταγωνιστής του ματς.

-42΄: Δυνατό μαρκάρισμα του Μαουρίσιο στον Μάνταλο αλλά ο αρχηγός της ΑΕΚ παρά το χτύπημα σηκώνεται χωρίς πρόβλημα. Νωρίτερα ο Μάνταλος έβγαλε σέντρα αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

-35΄: Νέα ευκαιρία για τους ασπρόμαυρους. Ο Πέλκας έδωσε στον Κάμπος που ξέφυγε από τον Λόπες και βγήκε τετ α τετ με τον Μπάρκα αλλά ο Έλληνας πορτιέρε απέκρουσε σε κόρνερ. Αναμφίβολα ο Μπάρκας είναι ο ΜVP της αναμέτρησης μέχρι στιγμής σώζοντας τόσο το πέναλτι του Πρίγιοβιτς όσο και τις υπόλοιπες ευκαιρίες των παικτών του ΠΑΟΚ.

-30΄: 41%-59% η κατοχή της μπάλας υπέρ του τυπικά φιλοξενούμενου ΠΑΟΚ. Σωστή η διαιτησία του Ισπανού Μπορμπαλάν μέχρι στιγμής.

-23΄: Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ! Ο Πρίγιοβιτς βρήκε τον Μπίσεσβαρ και ο Μπακάκης ανέτρεψε τον Σουριναμέζο με τον Μπορμπαλάν να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Σέρβος επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε! Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο υψηλόσωμος επιθετικός αστοχεί από το σημείο του πέναλτι στην Ελλάδα.

 

-21’ : Kίτρινη κάρτα στον Μάτος για σκληρό μαρκάρισμα στον Χουλτ.

-18’ : Συνεχίζει δυνατά ο Μπίσεσβαρ που έχασε νέα ευκαιρία. Ο Σουριναμέζος άσος σούταρε με το δεξί μέσα από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα ξανά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα.

-15΄: Νέα ευκαιρία για τους ασπρόμαυρους. Ο Τσιγκρίνσκι έκανε λάθος, η μπάλα έφτασε στον Μπίσεσβαρ αλλά αυτός από τα δεξιά σούταρε δυνατά και εκτός εστίας.

-10΄: Δέκα λεπτά αγώνα συμπληρωμένα με τους παίκτες των δύο ομάδων να ψάχνουν τα πατήματά τους ακόμη και τον ΠΑΟΚ να έχει την καλύτερη ευκαιρία με το σουτ του Μαουρίσιο στο 7΄που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα.

-6': Κίτρινη κάρτα στον Κάμπος για μαρκάρισμα από πίσω στον Αραούχο.

-Και ο αγώνας ξεκινά!

-Δείτε βίντεο από τις θύρες των οπαδών του ΠΑΟΚ

-Οι οπαδοί των δύο ομάδων άναψαν καπνογόνα πετώντας φωτοβολίδες με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική αυτή τη στιγμή. Ο διαιτητής Μπορμπαλάν δεν ξεκινά το παιχνίδι αν δεν καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

-Στη φυσούνα οι παίκτες των δύο ομάδων, 10΄πριν την έναρξη του τελικού. Εναγκαλισμοί ανάμεσα στους διεθνείς ποδοσφαιριστές των δύο Δικεφάλων, Πέλκα, Κουλούρη και Λημνιό από μεριάς ΠΑΟΚ και Μπακασέτα, Μάνταλου και Γαλανόπουλου από μεριάς ΑΕΚ.

Ο Ισπανός ρέφερι έκανε δηλώσεις φτάνοντας νωρίτερα στο ΟΑΚΑ σχετικά με τον τελικό αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Για μένα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, γιατί ξέρω την κατάσταση στην Ελλάδα. Εστιάζω όμως σε αυτό το παιχνίδι, είναι σημαντικό. Χαίρομαι που επισκέπτομαι τη χώρα για να διαιτητεύσω αυτό το παιχνίδι. Συνέλεξα πληροφορίες για τις δύο ομάδες, τις ξέρω καλά. Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι, περιμένω να έχουν κι οι δύο ομάδες καλή απόδοση».

-Συνεχίζονται τα… ωραία ένα τέταρτο περίπου πριν το πρώτο σφύριγμα του Μπορμπαλάν με οπαδούς του ΠΑΟΚ να πετούν κροτίδες και βεγγαλικά προς τους αντίστοιχους της ΑΕΚ – ανεπιτυχώς- λόγω της απόστασης που χωρίζει τις θύρες που κάθονται οι μεν και οι δε.

-Στο ΟΑΚΑ λίγο μετά τις 20:00 και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

-Ιδιαίτερα αποτελεσματικοί όπως φαίνεται και στην εικόνα ήταν για άλλη μια φορά οι έλεγχοι οι πραγματοποιήθηκαν στους οπαδούς πριν την είσοδό τους στις εξέδρες του γηπέδου. Άλλωστε ελληνικός τελικός χωρίς full face και κόφτες… δεν είναι τελικός!

-Στο χορτάρι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κάνοντας την προθέρμανσή τους.

-Ένταση στο ΟΑΚΑ καθώς οπαδοί των δύο ομάδων μπήκαν στο ταρτάν με τα ΜΑΤ να παρεμβαίνουν με στόχο να εκτονώσουν την κατάσταση.

-Θέση στη θύρα 23 του ΟΑΚΑ πήραν οι γιοι του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος και Νίκος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα βρέθηκε στο Στάδιο και ο Ιβάν Σαββίδης έξω από τα αποδυτήρια των ασπρόμαυρων χαιρετώντας τους ποδοσφαιριστές και το σταφ του Ραζβάν Λουτσέσκου ζητώντας την κατάκτηση του κυπέλλου.

Σημειώνεται πως ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ δεν θα δώσει το «παρών» στο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας για το σπουδαίο παιχνίδι καθώς του έχει επιβληθεί τιμωρία απαγόρευσης στα γήπεδα μετά τα όσα έλαβαν χώρα στο επεισοδιακό παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα στις δύο ομάδες τον περασμένο Μάρτιο.

-Οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές των δύο Δικεφάλων:

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Γιαννούτσος, Χριστοδουλόπουλος, Γιούσης, Γιακουμάκης.

ΠΑΟΚ: Σιαμπάνης, Μαλεζάς, Μακ, Σάκχοβ, Ελ Καντουρί, Λημνιός, Κουλούρης.

-Οι εντεκάδες των δύο ομάδων:

AEK (Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάγια, Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Κάμπος, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

-Καλησπέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε τον μεγάλο τελικού κυπέλλου ανάμεσα στους δύο Δικεφάλους –Βορρά και Νότου- που ξεκινά (ευχή όλων!) σε περίπου 45 λεπτά.