Skip to main content

Η ονομασία της πΓΔΜ στη συνάντηση του Μπουτάρη με τον Αμερικανό Πρέσβη

Η συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης και του Τζέφρι Πάιατ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων συζητήθηκε στη συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, παρουσία της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώς Γούλα και του αντιδημάρχου Τουρισμού Σπύρου Πέγκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παιατ υπογράμμισε πως ειναι ιδανική περίοδος για να γίνει διάλογος για τη διευθέτηση του θέματος μετά την αλλαγή της κυβέρνησης στη γειτονική χώρα.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον Αμερικανό πρέσβη για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής με στόχο τη σύσφιγξη σχέσεων με τα Σκόπια.

Παράλληλα, συζητήθηκε και η συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ. Όπως ανέφερε ο κ. Παιατ, οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν μόνο στις εκδηλωσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη για μια εβδομάδα, αλλα θα τις προωθήσουν και στην Αθήνα.