Skip to main content

Η ομιλία Τσίπρα ενάντια στον... Ντάνο του Survivor

Η πιθανή μεταφορά της Intralot του Κόκκαλη στο εξωτερικό, η προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας στο Survivor και το σίριαλ Τραμπ-Λαβρόφ.

Ο Σ. Κόκκαλης επιβεβαίωσε πως η διοίκηση της εταιρείας Intralot έχει προσλάβει συμβούλους για να διερευνήσει τις επιλογές μεταφοράς της εταιρείας στο εξωτερικό, λόγω του δυσμενούς τρόπου που αντιμετωπίζεται η εταιρεία στην Ελλάδα. Ίσως όμως, και να πρόκειται για άσκηση πίεσης, ώστε να αλλάξει στάση η κυβέρνηση έναντί του. Θα δείξει.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκε ότι «οι μετανάστες πρέπει να προσαρμόζονται στις αξίες των κοινωνιών που τους φιλοξενούν, οι οποίες γνωρίζουν ότι είναι διαφορετικές από τις δικές τους». Ο Άρειος Πάγος της Ιταλίας τόνισε ότι: «δεν είναι δυνατόν, η τήρηση αξιών που μπορεί να είναι νόμιμες στις χώρες προέλευσης, να οδηγεί στην παραβίαση των νόμων της χώρας η οποία φιλοξενεί τους μετανάστες».

Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, η μία μετά την άλλη, λαμβάνουν παρόμοιες αποφάσεις. Πλην της Ελλάδας, που αποφάσισε οι Έλληνες να προσαρμοστούν στον τρόπο ζωής των μεταναστών. [Πώς θα κάνουμε την διαφορά; Ίσα κι όμοια είμαστε με τους άλλους; Εμείς είμαστε «προοδευτικοί»].

Ο Τσακαλώτος διαπίστωσε εχθές ότι 9 στους 10 Έλληνες έβλεπαν Survivor, κατά την ώρα της συζήτησης στην Βουλή. Μετά από έρευνα που έκανα, πληροφορήθηκα ότι ο ένας που δεν έβλεπε, δεν είχε τηλεόραση, γι’ αυτό. Τι να παρακολουθήσει ωρέ Τσακαλώτε, πολιτικά μεταλλαγμένε, τα παραμύθια που ακούγονται στην Βουλή εδώ και 7 χρόνια;

Μάλιστα, ο Τσίπρας πήρε τη σειρά της Φώφης -κι έγινε χαμός με τις δίκαιες διαμαρτυρίες της- για να μιλήσει πριν αρχίσει το Survivor. Είναι ενδεικτικό της προτίμησης των Ελλήνων στους Ντάνους, παρά στους παραφουσκωμένους διάνους.

Πάντως, τα πισώπλατα μαχαιρώματα των Τούρκων, -και όχι μόνο πολιτικών- με την ανοχή Ελλήνων, πέφτουν συνεχώς. Ημέρα Μνήμης της σφαγής εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, η ελληνική τηλεόραση πείσθηκε από τον Τούρκο παραγωγό να έχει εκπομπή με παιχνίδι ελληνοτουρκικής… φιλίας.

Κι ακόμη χειρότερα. Πρεσβευτής της υποκριτικής ελληνοτουρκικής φιλίας, βρέθηκε να είναι ο γιος του επίτιμου προέδρου ποντιακής Ομοσπονδίας [εν αγνοία του ότι θα προβληθεί το επεισόδιο στις 19 Μαΐου].

Ο τηλεοπτικός σταθμός που προβάλλει το επεισόδιο, μας έδειξε και παλιότερα πώς αντιλαμβάνεται την υπηρέτηση εθνικών θεμάτων, με τα διαβόητα ντοκιμαντέρ που αποδομούσαν το ελληνικό έθνος, δεν με εκπλήσσει που αδιαφόρησε για την ανοικτή πληγή στο σώμα της Ελλάδας, η οποία θα υπάρχει όσο καιρό η Τουρκία δεν ζητά συγγνώμη για το έγκλημά της.

Ο τουρκικός «τσαμπουκάς» προσγειώθηκε ανώμαλα στην πραγματικότητα του Λευκού Οίκου. Ούτε αποκλεισμό των Κούρδων της Συρίας πέτυχε ο Ερντογάν, ούτε την έκδοση του Γκιουλέν, ούτε την αποφυλάκιση του τραπεζίτη με τον οποίο έκανε τις βρομιές του και τον μπουντρούμιασαν οι Αμερικανοί. Και η συνάντηση με τον Τραμπ, δεν κράτησε πάνω από μισή ώρα.

Και κοντά σ’ αυτά, έκανε και την βρομίτσα του ο Ερντογάν με την μετάφραση. Άλλα έλεγε στα τουρκικά [για να εντυπωσιάσει το τουρκικό κοινό] και άλλα μετέφραζε ο υπεύθυνος στα αγγλικά, «στρογγυλεύοντας» τις απαντήσεις.

Νέα διάσταση στην υπόθεση διαρροής μυστικών από τον Τραμπ στον Λαβρόφ. Δεν αποκάλυψε αμερικανικά μυστικά, αλλά τις προηγμένες δυνατότητες των Ισραηλινών στην υποκλοπή στρατιωτικών επικοινωνιών, που αφορά άμεσα τους Ρώσους στην Συρία [αυτό γράφει η debka, με άκρες στην Μοσάντ].