Skip to main content

Η ομάδα «Ρουβίκωνας» πίσω από την επίθεση στον «Τειρεσία»

Η αναρχική ομάδα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μένει πιστή «στις επιταγές των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών της ΕΕ και επιβάλλει νέα, άγρια φοροεπιδρομή».

Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του Τειρεσία, στο Μαρούσι, το πρωί της Τετάρτης.

Στο κείμενο για την ανάληψη ευθύνης η ομάδα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μένει πιστή «στις επιταγές των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών της ΕΕ, επιβάλλει νέα, άγρια φοροεπιδρομή, παράλληλα με άλλα επαχθή μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα, αφήνοντας ωστόσο ανέγγιχτους τους οικονομικά ισχυρούς».

Για την επίθεση στα γραφεία του «Τειρεσία» σημειώνεται πως «είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1997 από τις τράπεζες, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Κύριο έργο του όμως είναι το φακέλωμα αυτών που συναλλάσσονται με αυτό. Γίνεται μάλιστα και συλλογή προσωπικών δεδομένων εν αγνοία αυτών που φακελώνονται».

«Από την λειτουργία του, που δεν έχει άλλωστε τίποτα να ζηλέψει από τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών (ως προς τα στοιχεία που συλλέγει), πάρα πολλά άτομα από τα αδύναμα οικονομικά στρώματα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Ακόμα και στις κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς παίζει τον ρόλο του ο «αμαρτωλός» Τειρεσίας. Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε σήμερα να 'επισκεφτούμε' τα κεντρικά γραφεία του Τειρεσία στο Μαρούσι» καταλήγει το κείμενο.