Skip to main content

Η οικονομία μας δεν βελτιώνεται, τονίζει ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών δεν βελτιώνεται τόσο γρήγορα όσο θα επιθυμούσε η κυβέρνησή του.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών δεν βελτιώνεται τόσο γρήγορα όσο θα επιθυμούσε η κυβέρνησή του.

«Η οικονομία δεν βελτιώνεται όσο γρήγορα θα θέλαμε», παραδέχθηκε ο κ. Ομπάμα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο Λευκό Οίκο.

«Εκατομμύρια Αμερικανοί εξακολουθούν να ψάχνουν για δουλειά ή για επιπλέον ώρες απασχόλησης ή καθυστερούν τις οφειλές τους, διότι βρίσκονται στην ανεργία», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Τίμοθι Γκάιτνερ είχε δηλώσει στο Κογκρέσο ότι η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται «σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη».

«Οι συνέπειες της ύφεσης που προκάλεσε η κρίση στην αγορά ακινήτων το καλοκαίρι του 2007 θα είναι μακρόχρονες», πρόσθεσε ο υπουργός, αναφερόμενος επίσης στο υψηλό ποσοστό της ανεργίας, η οποία είχε φτάσει στο 9,7% το Μάιο.