Skip to main content

Η Ντόρα παίρνει αποστάσεις και «κλείνει το μάτι» σε Μπουτάρη

Ως έμμεση στήριξη στην υποψηφιότητα του Γ. Μπουτάρη ερμηνεύουν στο στρατόπεδο του «εκλεκτού» του ΠΑΣΟΚ για το δήμο Θεσσαλονίκης τη χθεσινή δήλωση που έκανε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντ. Μπακογιάννη.
Της Χρύσας Κυριακού

Ως έμμεση στήριξη στην υποψηφιότητα του Γ. Μπουτάρη ερμηνεύουν στο στρατόπεδο του «εκλεκτού» του ΠΑΣΟΚ για το δήμο Θεσσαλονίκης τη χθεσινή δήλωση που έκανε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον υποψήφιο δήμαρχο. Η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Γ. Μπουτάρη, με τον οποίο είχαν μια ενδιαφέρουσα και μακρά συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα του δήμου Θεσσαλονίκης και τα ζητήματα ανάπτυξης της συμπρωτεύουσας με τα σημερινά δυσχερή για όλη τη χώρα δεδομένα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε ότι οι πολίτες στις τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να κατευθύνονται από χρίσματα και υποδείξεις, υπογράμμισε την ανάγκη συνδυασμού νέων ιδεών και τολμηρών λύσεων, για να πάρει επιτέλους η Θεσσαλονίκη τη θέση που της αξίζει στον ολοένα και πιο ανταγωνιστικό χώρο των Βαλκανίων.

Οι στενοί συνεργάτες της πρώην υπουργού Εξωτερικών έκαναν λόγο για διακριτική υποστήριξη της Ντόρας στην υποψηφιότητα Μπουτάρη. «Η κ. Μπακογιάννη σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να στηρίξει τον Κ. Γκιουλέκα, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ του κ. Σαμαρά», δήλωνε συνεργάτης της λίγη ώρα αργότερα.

Στο ψηφοδέλτιο Γκιουλέκα

Ο «εκλεκτός» της ΝΔ για το δήμο Θεσσαλονίκης σε λίγες ώρες αναμένεται να ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται στελέχη της ΝΔ, τα οποία είχαν ταχθεί ανοικτά υπέρ της κ. Μπακογιάννη κατά τις εσωκομματικές εκλογές. Μεταξύ αυτών είναι η Μελίνα Δερμεντζοπούλου, ο Σωτήρης Μαγόπουλος και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Γάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην υπουργός Εξωτερικών δηλώνει δυσαρεστημένη, καθώς δεν έχει δει με καλό μάτι την προσχώρηση ορισμένων συνεργατών της στο στρατόπεδο Γκιουλέκα.

Τι θα κάνει η ομάδα Μπακογιάννη;

Αυτό που απομένει είναι να δούμε τι στάση θα κρατήσουν κάποια άλλα στελέχη της ομάδας Μπακογιάννη στη Θεσσαλονίκη, όπως ο αντιδήμαρχος Κυκλοφορίας και Έργων, Βαγγέλης Δημητρίου, αλλά και ο Λεωνίδας Φάκας, ο οποίος συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον Κ. Γκιουλέκα, σε μια προσπάθεια του τελευταίου για άνοιγμα προς το Ντορικό στρατόπεδο.