Skip to main content

Η νομαρχία Θεσσαλονίκης τίμησε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης βραβεύτηκαν από τη νομαρχία Θεσσαλονίκης για την ανιδιοτελή τους προσφορά και για τη μεγάλη επιτυχία απεγκλωβισμού του 24χρονου Αϊτινού μετά τον καταστροφικό σεισ
Τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) βραβεύτηκαν από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκηςγια την ανιδιοτελή τους προσφορά και για τη μεγάλη επιτυχίααπεγκλωβισμού του 24χρονου Αϊτινού μετά τον καταστροφικό σεισμό πουέπληξε την Αϊτή, αλλά και για το σύνολο της εθελοντικής τους προσφοράςκαι παρουσίας.

«Η νομαρχία Θεσσαλονίκης τιμά σήμερα τη θέληση και την αποφασιστικότητάσας να κάνετε την υπέρβαση και να προσφέρετε ένα κομμάτι του εαυτούσας, χαρίζοντας πολύτιμες ανάσες ζωής στις εκατοντάδες χιλιάδες τωνσεισμοπλήκτων, προτάσσοντας το συνολικό καλό πάνω από το ατομικό.Τιμούμε ανθρώπους με περίσσευμα ανθρωπιάς», είπε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάκης Σωτηράκης, ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΟΔ στην Αϊτή Απόστολος Δέδας και οι συμμετέχοντες-μέλη της ΕΟΔ Ζήσης Κουσαξίδης, Νατάσα Μιχαήλ, Κάρμεν Μιχάλσκα, Νίκος Θεοδουλίδης, Μένιππος Αράπης, Χρήστος Αγορατσιός, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Έκτορας Γιούργης και Μαριάννα Μάρκου.

Ο νομάρχης εξήρε το εθελοντικό έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και μίλησε για το «περίσσευμα ανθρωπιάς» που επέδειξαν τα μέλη της, που έσπευσαν κοντά στο δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής. «Τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είναι άνθρωποι που δεν μένουν στα λόγια, που έχουν μάθει στη ζωή τους να αψηφούν τις προκλήσεις και να κάνουν δυνατό αυτό που φαίνεται σε εμάς τους πολλούς ακατόρθωτο», υπογράμμισε ο Νομάρχης, ευχόμενος η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης «να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας, πιο ανθρώπινης, πιο δίκαιης και πιο αληθινής, μιας κοινωνίας που νοιάζεται για όλα τα μέλη της».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάκης Σωτηράκης ευχαρίστησε το Νομάρχη για την τιμή. «Προλάβατε τους πάντες. Είστε ο πρώτος δημόσιος φορέας που μας βραβεύει και σας ευχαριστώ που ήσασταν ανάμεσα σε όσους υποδέχτηκαν την ΕΟΔ κατά την επιστροφή της αποστολής στο αεροδρόμιο. Σημαίνει πολλά για μας», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την «έμπρακτη στήριξη της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης στην ΕΟΔ, διότι εδώ και 15 χρόνια έχει παραχωρήσει κτίριο για τα γραφεία της ομάδας και πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα».

Ο κ. Σωτηράκης αναφέρθηκε στο αίσιο αποτέλεσμα της αποστολής, που «υπήρξε αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας πολλών εθελοντών τόσο στην Αϊτή όσο και στο Κέντρο Συντονισμού στη Θεσσαλονίκη». Επίσης, ευχαρίστησε θερμά για την άμεση οικονομική της στήριξη τη Θεσσαλονικιά επιχειρηματία Έλενα Αμβροσιάδου, που κάλυψε τα έξοδα της αποστολής.

Ο πρόεδρος της ΕΟΔ μίλησε για τις πολύ δύσκολες στιγμές που έζησαν τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Αϊτή και τόνισε την ανάγκη «να δημιουργηθεί ένα κέντρο υποδοχής παιδιών στην πληγείσα περιοχή, ώστε να προληφθεί το τραγικό φαινόμενο της αγοραπωλησίας παιδιών». «Όταν κάποιος πονάει, εμείς υποφέρουμε. Δεν κοιτάζουμε ούτε θρησκεία ούτε πατρίδα. Για μας μετράει ο άνθρωπος», κατέληξε.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην αποστολή της Αϊτής Απόστολος Δέδας ευχαρίστησε με τη σειρά του το νομάρχη για την τιμή και την υποστήριξη, ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες του συγκεκριμένου ταξιδιού, αλλά και στη μεγάλη χαρά του να σώζεις μια ζωή. «Ήταν σαν να πήγαμε στην κόλαση και επιστρέψαμε», παρατήρησε.