Skip to main content

Η Νομαρχία Λάρισας δημοπρατεί την παράκαμψη του Γερακαρίου

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της παράκαμψης Γερακαρίου καθώς συνεδρίασε στη Νομαρχία Λάρισας η αρμόδια επιτροπή έργων και αποφάσισε τη δημοπράτηση και σύσταση επιτροπής διαγωνισμού του έργου.
Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της παράκαμψης Γερακαρίου καθώς τη Τετάρτη συνεδρίασε στη Νομαρχία Λάρισας η αρμόδια επιτροπή έργων και αποφάσισε τη δημοπράτηση και σύσταση επιτροπής διαγωνισμού του έργου.

Η παράκαμψη Γερακαρίου είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό οδικό έργο του Νομού Λάρισας το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του Επαρχιακού οδικού δικτύου Λάρισας-Αγιάς- Αγιοκάμπου και στη βελτίωση των όρων ασφάλειας και των συνθηκών κυκλοφορίας προς τα παράλια του νομού Λάρισας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 5.900.000 ευρώ και είναι από τα  πρώτα έργα που αναμένεται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Η κατασκευή της παράκαμψης Γερακαρίου αποτελούσε αίτημα χρόνων για τους κατοίκους της περιοχής καθώς ο υφιστάμενος δρόμος διέσχιζε το Γερακάρι με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά τροχαία ατυχήματα εξαιτίας της αυξημένης, κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, κίνησης προς τα παράλια του νομού.

Με την νέα χάραξη ο δρόμος θα περνά έξω από το Γερακάρι εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες ατυχημάτων ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέπει την ταχύτερη και ταυτόχρονα ασφαλέστερη διέλευση των οδηγών οι οποίοι κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Λάρισας-Αγιάς -Αγιοκάμπου.

 Πιο συγκεκριμένα, ο νέος δρόμος που θα κατασκευαστεί θα παρακάμπτει το δημοτικό διαμέρισμα του Γερακαρίου καθώς θα ξεκινά 300 μέτρα από τον υπάρχοντα υποσταθμό της ΔΕΗ και θα καταλήγει σε απόσταση περίπου 330 μέτρων μετά τον Ιερό Ναό του Αγίου Συμεών.

Το μήκος του οδικού τμήματος θα είναι 2,8 περίπου χλμ, το πλάτος του θα είναι 10 μέτρα με 1,5 μέτρο έρεισμα εκατέρωθεν του δρόμου, ενώ στην είσοδο του νέου τμήματος θα κατασκευασθεί ανισόπεδος κόμβος με άνοιγμα 7,5 μέτρα και ύψος 5,2 μέτρα.

Η παράκαμψη Γερακαρίου θα κατασκευασθεί βόρεια του ομώνυμου δημοτικού διαμερίσματος και ο χρόνος υλοποίησης του έργου συνολικά ορίζεται στα δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης.

«Με το έργο αυτό, όπως τόνισε ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, η Νομαρχία Λάρισας συνεχίζει την αναβάθμιση του οδικού δικτύου προς τα παράλια του νομού και βάζει τέρμα στην ταλαιπωρία χιλιάδων παραθεριστών ειδικά κατά τα Σαββατοκύριακα του Καλοκαιριού που συρρέουν στα παράλια της Βελίκας και του Αγιοκάμπου».