Skip to main content

Η Νομαρχία δημοπρατεί το Δημ. Σχολείο Γόννων

Χθες αποφασίστηκε από την αρμόδια επιτροπή έργων η δημοπράτηση του νέου διδακτηρίου που αποτελούσε πάγιο αίτημα των μαθητών, του συλλόγου Γονέων και διδασκόντων της περιοχής.
Λύση στο πρόβλημα της στέγασης των μαθητών του δημοτικού σχολείου των Γόννων δίνει η Νομαρχία Λάρισας.

Χθες αποφασίστηκε από την αρμόδια επιτροπή έργων η δημοπράτηση του νέου διδακτηρίου που αποτελούσε πάγιο αίτημα των μαθητών, του συλλόγου Γονέων και διδασκόντων της περιοχής.

Το νέο δημοτικό σχολείο των Γόννων πρόκειται να κατασκευαστεί στον αύλειο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.428.000 ευρώ που θα εξασφαλιστούν μέσω του ΟΣΚ (Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων).

Σύμφωνα με τη μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Λάρισας το σχολικό κτίριο θα έχει συνολικό εμβαδό 760 τ.μ Θα αποτελείται από το υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο. Οι κύριοι χώροι θα έχουν εμβαδό 600 τ.μ, οι ημιυπαίθριοι χώροι θα έχουν εμβαδό 160 τ.μ

Το κυρίως κτίριο θα αποτελείται  στο ισόγειο από μία αίθουσα διδασκαλίας, ένα γραφείο διδασκόντων, ένα γραφείο διευθυντή, ένα γραφείο γραμματείας, w.c αγοριών, κοριτσιών και ΑΜΕΑ.

Στον πρώτο όροφο θα υπάρχουν 6 αίθουσες διδασκαλίας-εργαστήρια και ένα γραφείο διδασκόντων.

Το δημοτικό σχολείο των Γόννων μετά το σεισμό του 2003 είχε υποστεί αρκετές ζημιές, με αποτέλεσμα να κριθεί ακατάλληλο, για να στεγάσει τους μαθητές του μέχρι και σήμερα.

Από τότε άρχισε ένας  «Γολγοθάς» για τους μικρούς μαθητές, καθώς για να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους, φιλοξενούνται σε αίθουσες του Γυμνασίου –Λυκείου της περιοχής και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

«Πιστεύουμε ότι επιτέλους θα δοθεί μια ικανοποιητική λύση», σημείωσε ο δήμαρχος  Γόννων κ. Απ. Τόλιος, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Δήμος,  ο Σύλλογος Γονέων και διδασκόντων και η Νομαρχία Λάρισας, προκειμένου να γίνει ένα νέο διδακτήριο που θα πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.