Skip to main content

Οι νικητές του προκριματικού για το πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας

Οι σπουδαστές που προκρίθηκαν θα συμμετάσχουν μαζί με τους συναδέλφους τους από την Καλαμάτα και την Αθήνα στον μεγάλο τελικό της Καλαμάτας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και ο τελευταίος Προκριματικός Γύρος του «1ου Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας» στη Θεσσαλονίκη που διοργανώνει το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΚ ΑΒΕΤ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σαράντα μαθητές Σχολών Μαγειρικής από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, δημιούργησαν εξαιρετικά πιάτα αναδεικνύοντας τα προϊόντα της ελληνικής γης και δίνοντας μια νέα διάσταση στην σαλάτα που πρωταγωνιστεί στο τραπέζι μας.

Σε μια εορταστική ατμόσφαιρα στον Πολυχώρο «Ύψιλον» – οι διαγωνιζόμενοι δημιούργησαν εξαιρετικά πιάτα αναδεικνύοντας τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τη γνώση τους. Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου (Executive Chef), η Ντίνα Νικολάου (Executive Chef), ο Νίκος Λιογγάρης  (Executive Chef – Consultant), ο Δημήτρης Κουκουβίτης (Πρόεδρος Ελληνικής Λέσχης Γαστρονομίας – Συγγραφέας), και η Νένα Δημητρίου (δημοσιογράφο γεύσης στο περιοδικό «Γαστρονόμος»), μοιράστηκαν με τους διαγωνιζόμενους την αγωνία τους, έδωσαν πολύτιμες συμβουλές και αξιολόγησαν την προσπάθειά τους με βάση την συνολική εικόνα του πιάτου τους, αλλά και την εντοπιότητα των υλικών. Οι σπουδαστές που προκρίθηκαν θα συμμετάσχουν μαζί με τους συναδέλφους τους από την Καλαμάτα και την Αθήνα στο μεγάλο τελικό της Καλαμάτας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Εξαιρετικά σημαντική για τη διεξαγωγή του τελευταίου προκριματικού γύρου του "1ου Φεστιβάλ Σαλάτας" ήταν η συνεισφορά Ομίλου SEB GROUPE Ελλάδος ΑΕ που διέθεσαν εξοπλισμό κουζίνας TEFAL», αναφέρεται στην ίδια ενημέρωση.

Η επιτροπή αξιολόγησε τα πιάτα των διαγωνιζομένων έχοντας πέντε κριτήρια

 1.    Βαθμός δυσκολίας εκτέλεσης
 2.    Χρήση Π.Ο.Π υλικών ή προερχόμενων από τον τόπο καταγωγής του διαγωνιζόμενου
 3.    Παρουσίαση
 4.    Πρωτοτυπία
 5.    Γεύση
 6.    Ορθή χρήση & διαχείριση υλικών

Οι επτά νικητές για τον μεγάλο τελικό του Σεπτεμβρίου είναι:

 1.    Κουράκου Ελένη - ΙΕΚ Θεσσαλονίκης Υπουργείου Τουρισμού
 2.    Κουρέλα Αθηνά ΙΕΚ Θεσσαλονίκης Υπουργείου Τουρισμού
 3.    Μαραγιάννης Ιωάνης - ΙΕΚ Θεσσαλονίκης Υπουργείου Τουρισμού
 4.    Μπακιρτζής Αριστόδημος ΙΕΚ Λαγκάδα
 5.    Τζιαμαλής Μιχάλης ΙΕΚ Κιλκίς
 6.    Τσιόγκας Παναγιώτης – ΙΕΚ Μοναστηρίου
 7.    Χρυσός Αναστάσιος Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

Πληροφορίες:info@greeksaladfestival.gr