Skip to main content

Η νέα Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου (φωτο)

Η ανακαίνιση, η οποία περιλάμβανε απαραίτητες εργασίες υποδομών, ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του φορέα «Ανοιχτή Αγκαλιά» και της Lidl Hellas.

Σε ένα όμορφο, καθαρό και σύγχρονο περιβάλλον θα φιλοξενούνται πλέον τα παιδιά που νοσηλεύονται στην ανακαινισμένη Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια της οποία πραγματοποιήθηκαν σήμερα.

Η ανακαίνιση, η οποία περιλάμβανε απαραίτητες εργασίες υποδομών, ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του φορέα «Ανοιχτή Αγκαλιά» και της Lidl Hellas.

Μιλώντας στην εκδήλωση εγκαινίων, η Διοικήτρια του νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, τόνισε τη σημασία της προσφοράς, σε μια περίοδο όπου οι πόροι του νοσοκομείου είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι και ευχαρίστησε τους χορηγούς.

Εκ μέρους της Lidl Hellas, η Βασιλική Αδαμίδου δήλωσε πως είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία πραγματοποιεί προσφορά σε νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας. Τα καταστήματα Lidl το προηγούμενο διάστημα πούλησαν λούτρινα αρκουδάκια, για κάθε ένα από τα οποία διέθεταν 2 ευρώ, για την αναμόρφωση των θαλάμων της κλινικής. «Η υγεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», είπε η κ. Αδαμίδου και έκανε λόγο για μια «μικρή αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας».

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, Γιώργος Τσικόπουλος, τόνισε πως η αναμόρφωση της κλινικής συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχολογίας των μικρών ασθενών και των συνοδών τους. Όπως είπε ο ίδιος, η κλινική φιλοξενεί περίπου 2.500 παιδιά τον χρόνο, που μαζί με τις οικογένειές τους, φτάνουν τα 10.000 άτομα. Σημειώνεται ότι η κλινική διαθέτει συνολικά 30 κλίνες.

Τέλος, η Γιολάντα Βλάχου από την Ανοιχτή Αγκαλιά, αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο του φορέα και εξήγησε πως η συνεργασία του με το Ιπποκράτειο νοσοκομείο ξεκίνησε το 2001, με την προσφορά μηχανημάτων στην Νεογνολογική Κλινική. Από τότε μέχρι σήμερα, η Ανοιχτή Αγκαλιά έχει προσφέρει με πολλούς τρόπους στην παιδιατρική, συνεργαζόμενη όχι μόνο με το Ιπποκράτειο αλλά και με το νοσοκομείο Παπανικολάου, το ΑΧΕΠΑ και άλλα ιδρύματα στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.