Skip to main content

Η νέα μπύρα Fix Hellas επανήλθε δριμύτερη στην ελληνική αγορά

Για την επάνοδο της ιστορικής μπύρας Fix Hellas στην ελληνική αγορά μιλά στη Voria.gr o πρόεδρος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, κ. Γιάννης Χήτος.

Η πολύ γνωστή στους παλαιότερους κυρίως, Mπύρα Fix Hellas, επανήλθε δριμύτερη στην ελληνική αγορά, προσφάτως μετά την επένδυση ύψους 16 εκατ. ευρώ που υλοποίησε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία στη Ριτσώνα Ευβοίας. Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία -που αποτελεί μετεξέλιξη της εταιρίας «Ελληνικές Μικροζυθοποιίες ΑΕ»- ίδρυσαν το 2005 οι κ.κ. Ηλίας και Γεώργιος Γκρέκης και από το Απρίλιο του 2008 το 51% κατέχει ο κ. Γιάννης Χήτος, όπως επεσήμανε ο ίδιος σε δηλώσεις του στη Voria.gr.

Για τη «νέα» Ολυμπιακή Ζυθοποιία ο κ. Χήτος αναφέρει ότι «η εταιρία Ελληνικές Μικροζυθοποιίες Α.Ε. προχώρησε από την 1η Ιανουαρίου του 2010 σε αλλαγή της εταιρικής της επωνυμίας σε Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ, σε συνέχεια της εξαγοράς – το Φεβρουάριο του 2009 – και μετέπειτα απορρόφησης της “παλαιάς” Ολυμπιακής Ζυθοποιίας ΑΕ, πρώην συμφερόντων του κ. Β. Κουρτάκη, διατηρώντας όλα τα υπόλοιπα εταιρικά στοιχεία αμετάβλητα.

Η «νέα» πλέον Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε., με 75 συνολικά εργαζόμενους, είναι κάτοχος των σημάτων της παλαιότερης, καθώς και της πιο ιστορικής ελληνικής μπύρας, της Fix Hellas, της οποίας η εμφιάλωση της πρώτης φιάλης έγινε το Μάρτιο του 2010.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ ιδρύθηκε το 2005, από τους κ.κ. Ηλία και Γεώργιο Γκρέκη. Από τον Απρίλιο του 2008, σε συνέχεια σχετικής συμφωνίας, ο κ. Χήτος είναι  κάτοχος του 51% των μετοχών της. «Η τεχνογνωσία των συνεταίρων μου στο χώρο της οινοποίησης, ζυθοποίησης και απόσταξης, αποτελεί και το βασικότερο λόγο, που αποφάσισα να προχωρήσω σε αυτήν την επιχειρηματική απόφαση», αποκαλύπτει ο κ. Χήτος.

Οι νέες εγκαταστάσεις
 


Το νέο, υπερσύγχρονο ζυθοποιείο της εταιρίας εκτείνεται σε χώρο 7.500 τ.μ., εντός οικοπέδου 25 στρεμμάτων, και το ύψος της πρόσφατης επένδυσης επέκτασης και εκσυγχρονισμού του ανέρχεται σε περίπου 16 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, η δυνατότητα παραγωγής του ζυθοβραστηρίου ανέρχεται στα 250.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως. Το εργοστάσιο διαθέτει τρεις γραμμές εμφιάλωσης, μία για κάθε τύπο συσκευασίας που εμφιαλώνεται η μπίρα Fix Hellas. Τα κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί στην εταιρία, από την ίδρυσή της, αγγίζουν συνολικά τα 30 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Χήτος τονίζει ότι  στόχος της εταιρίας  είναι η κατάκτηση του 5% του μεριδίου της αγοράς, για το διάστημα της επόμενης πενταετίας.

Η «νέα» Fix Hellas

Η Fix Hellas διατίθεται σε συσκευασίες επιστρεφόμενων μπουκαλιών, των 500 & 330 ml, αλουμινένιων κουτιών των  500 & 330 ml και σε βαρέλι των 30 & 50 lt. Επίσης, μόλις άρχισε να κυκλοφορεί και σε «παραδοσιακό» one way μπουκάλι των 330 ml.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της Fix Hellas σε πολλές μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ και βέβαια συνεχίζεται εντατικά, ώστε το συντομότερο δυνατόν, το προϊόν να είναι σε όλους τους μεγάλους, αλλά και τους μικρότερους χώρους των σουπερμάρκετ, σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, η Fix Hellas είναι ήδη διαθέσιμη από τις περισσότερες κάβες λιανικής, καθώς και από αρκετές ταβέρνες, εστιατόρια, ψητοπωλεία, μίνι-μάρκετ, καταστήματα ψιλικών και περίπτερα.

Ο κ. Χήτος επισημαίνει ότι η « Fix Hellas είναι η πιο ιστορική ελληνική μπύρα και αντιπροσωπεύει μια «σταθερή αξία» του παρελθόντος. «Με την άφιξή της μεταφέρει στο παρόν τις όμορφες αναμνήσεις με τις οποίες συνδεόταν και τις αναβιώνει βάσει των σημερινών δεδομένων, της σύγχρονης καθημερινότητας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κάνει τους παλαιότερους να ξαναθυμηθούν και τους νεότερους να δοκιμάσουν μια γευστική εμπειρία. Η νέα Fix Hellas αποτελεί ένα ποιοτικό και «έντιμο» ελληνικό προϊόν, που είναι αποτέλεσμα της σκληρής μας προσπάθειας, αλλά και της διάθεσης που έχουμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές ένα προϊόν αντάξιο της ιστορίας και της φήμης του, σε όλα τα επίπεδα», τονίζει καταλήγοντας.

Business Story
Off