Skip to main content

Η ΝΔ Θεσσαλονίκης αγκαλιάζει ξανά 150 παλαιούς Αυτοδιοικητικούς

Η πρωτοβουλία της Διοικούσας είναι ενταγμένη στην «υλοποίηση της πολιτικής των ανοιχτών θυρών, «που υλοποιείται συστηματικά στη Θεσσαλονίκη»

Εκατόν πενήντα παλαιά στελέχη της αυτοδιοίκησης προσκλήθηκαν την Παρασκευή στη ΝΔ Θεσσαλονίκης και συντονίστηκαν μεταξύ τους προκειμένου να επαναδραστηριοποιηθούν στο κόμμα, όπως ανακοίνωσε η Διοικούσα Επιτροπή. Η πρωτοβουλία της Διοικούσας, όπως αναφέρεται, είναι ενταγμένη στην υλοποίηση της πολιτικής των ανοιχτών θυρών, «που υλοποιείται συστηματικά στη Θεσσαλονίκη».

Μεταξύ των παρευρισκομένων, σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, εκδηλώθηκε ενθουσιασμός και αποφασιστικότητα. Έγινε εκτενής συζήτηση επί πολλών θεμάτων της πολιτικής στη Θεσσαλονίκη και αποφασίσθηκε να υπάρξει συνέχεια της πρωτοβουλίας «σε δύο κατευθύνσεις: πρώτον προς το εσωτερικό του κόμματος θα επαναληφθεί η συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με στόχο τον διπλασιασμό της ομάδας των στελεχών και δεύτερον, προς την κοινωνία της πόλης μας διαπιστώθηκε και αποφασίσθηκε η ανάγκη για ενεργό και δυναμική παρουσία σε όλους τους χώρους κοινωνικής συνάθροισης».

Στον οργανωτικό πυρήνα της πρωτοβουλίας αυτής, εκτός του Προέδρου της Διοικούσας, Αντώνη Γυφτόπουλου, συμμετέχουν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα, Τάσος Εμμανουηλίδης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Κώστας Καζαντζίδης, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Χρήστος Κοσκινάς και ο Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα, Δημήτρης Φαφούτης. Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο αναπληρωτής Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Γιάννης Μπίκος. Στον πυρήνα αυτό, εντάσσονται και άλλα στελέχη με δράση στο παρελθόν από τους Α’ και Β’ βαθμούς Αυτοδιοίκησης.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει: «Διαπιστώθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους η τεράστια σημασία της αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση των άμεσων καθημερινών προβλημάτων του πολίτη, όμως όλοι συμφώνησαν ότι πρώτος στόχος της ΝΔ είναι οι επόμενες εθνικές εκλογές καθώς από αυτές και το αποτέλεσμά τους, εξαρτώνται πια (λόγω του απροκάλυπτου πολιτικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την αυτοδιοίκηση), η ανεξαρτησία και η λειτουργικότητα των θεσμών αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα».