Skip to main content

Η ΝΔ θα καταψηφίσει το ν/σ για τους μετανάστες

Ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε πως άλλες ευρωπαϊκές χώρες υιοθετούν πιο αυστηρές προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και την απόδοση ιθαγένειας, παρότι δεν αντιμετωπίζουν μεταναστευτικό πρόβλημα ανάλογη
Η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τους μετανάστες, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς. Δεσμεύτηκε δε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, και πως θα ενισχύσει τον εθνικό χαρακτήρα της παιδείας, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 2 του Συντάγματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό στη Βουλή είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει βιαστικά σε μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών, χωρίς τις προϋποθέσεις που βάζουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη. «Η κυβέρνηση δεν άκουσε αυτή την έκκληση», συνέχισε και ανέφερε ότι έστειλε υπόμνημα στον υπουργό Εσωτερικών με τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Στο ίδιο υπόμνημα γίνονται συγκρίσεις με τις ρυθμίσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, για να φανεί καθαρά ότι η ΝΔ βρίσκεται εντός της ευρωπαϊκής λογικής, ενώ το κυβερνητικό νομοσχέδιο βρίσκεται έξω από κάθε λογική, για να εξυπηρετεί μόνο προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες», τόνισε.

Ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε πως άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν αντιμετωπίζουν τα κύματα παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά παρ΄ όλα αυτά υιοθετούν αυστηρές προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και την απόδοση ιθαγένειας.

«Αντί να είμαστε πιο προσεκτικοί, κατεβαίνουμε, με το νομοσχέδιο αυτό, στο πιο χαλαρό κατώφλι απ΄ όλους», επεσήμανε και σημείωσε ότι «πηγαίνουμε αντίθετα προς τη λογική, τους εταίρους και το συμφέρον μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι είναι ένα νομοσχέδιο που διευκολύνει την είσοδο μεταναστών παράνομα, ώστε να κάνουν παιδιά στην Ελλάδα και στη συνέχεια να παίρνουν τα παιδιά αυτόματα την ιθαγένεια κι έτσι να νομιμοποιούνται και οι γονείς τους.

«Οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι πληθυσμός». Και εκείνο που μετατρέπει το «γεωγραφικό χώρο» σε ενιαία χώρα και τον «τοπικό πληθυσμό» σε λαό, είναι η ταυτότητά του, συνέχισε, ενώ ανέφερε πως τα παιδιά των νομίμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα θα παίρνουν, με αίτησή τους, ιθαγένεια, όταν ενηλικιώνονται και εφ΄όσον έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγοντας είπε ότι η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία και «δεν θέλουμε να την κάνουμε περίκλειστο φρούριο, αλλά και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ξέφραγο αμπέλι».