Skip to main content

Η ΝΔ θα καταψηφίσει επί της αρχής το φορολογικό ν/σ

Φοροεισπρακτικό χαρακτηρίζει η ΝΔ το φορολογικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλου.
 Φοροεισπρακτικό χαρακτηρίζει η ΝΔ το φορολογικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλου.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως υπάρχει κίνδυνος να στεγνώσει η αγορά και το ν/σ αντιβαίνει προς κάθε προοπτική ανάπτυξης και οδηγεί σε φορολογική επιδρομή κατά της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας.

Μίλησε για μέτρα που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ύφεση την οικονομία και συμπλήρωσε λέγοντας πως το φορολογικό ν/σ καταρρακώνει την ψυχολογία στην αγορά.

Η ΝΔ, συνέχισε, στηρίζει την ανάγκη λήψης μέτρων για την ενίσχυση των εσόδων του κράτους αλλά «καλό είναι η κυβέρνηση να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να στραγγαλίζουν την οικονομία γιατί έτσι η ύφεση θα γίνει μόνιμη».

Ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει επί της αρχής το ν/σ και θα ψηφίσει ορισμένα άρθρα του, όπως π.χ. αυτό που αφορά τις off shore εταιρείες.

Ερωτηθείς για το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας είπε ότι η άποψη της ΝΔ είναι ξεκάθαρη και θεωρεί ότι η Εκκλησία πρέπει να συνεισφέρει στην προσπάθεια όλου του λαού για να ξεπεράσουμε την κρίση.

«Το πώς θα συνεισφέρει πρέπει να συζητηθεί ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία και, ήδη, αυτός ο διάλογος έχει προχωρήσει και φαίνεται ότι καταλήγει σε ορισμένες λύσεις κοινής αποδοχής», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις των οδηγών ταξί, αφού σημείωσε πως το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί έχει κομματική ιδιότητα δεν είναι κάτι που απαγορεύεται, τόνισε ότι η ΝΔ ως αστικό κοινοβουλευτικό κόμμα πιστεύει στην αυτονομία των συνδικαλιστικών αγώνων.

Πρόσθεσε πως η ΝΔ θα κάνει συγκεκριμένη πρόταση στη Βουλή τις επόμενες ώρες δια του κ. Θ. Καράογλου.