Skip to main content

Η ΝΔ δεν χρειάζεται μεσσίες, λέει ο Ψωμιάδης

«Το μέλημά μας, σήμερα, δεν πρέπει να είναι να κερδίσουμε τη ψήφο αλλά την εμπιστοσύνη και την αγάπη του κόσμου», επεσήμανε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
«Το μέλημά μας, σήμερα, δεν πρέπει να είναι να κερδίσουμε την ψήφο, αλλά την εμπιστοσύνη και την αγάπη του κόσμου», επεσήμανε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι «Μεσσίες δεν χρειάζονται στη Νέα Δημοκρατία. Θα πρέπει όλοι να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε. Να δώσουμε αξία, σημασία και υπερηφάνεια στους Νεοδημοκράτες».

Ο κ. Ψωμιάδης σημείωσε ότι είναι ώρα η ΝΔ να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές, ώστε να μπορέσει να βγει από την εσωστρέφεια στην οποία έχει επέλθει τον τελευταίο καιρό το κόμμα.

«Πήρατε ένα κόμμα λαβωμένο, με εσωστρέφεια, ένα κόμμα που κάποιοι με πράξεις, συμπεριφορές, αδιαφορία έσκαβαν το τάφο όχι μόνο του Καραμανλή αλλά τον τάφο της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά και συμπλήρωσε «Σήμερα από το παλιό και το κουρασμένο γεννιέται το καινούργιο. Γεννιέται η νέα Νέα Δημοκρατία της νέας Μεταπολίτευσης, ξαναγεννιέται η νέα μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κάλεσε τον Αντ. Σαμαρά να είναι ο πρωτοστάτης των αλλαγών που χρειάζεται η κοινωνία και το κόμμα.

«Πρέπει να βγείτε πιο μπροστά, είμαστε ακόμη κολλημένοι στο βατήρα. Πάρτε αποφάσεις για το καλό της παράταξης και να είστε βέβαιος ότι θα είμαστε δίπλα σας. Όμως φύγετε, φύγετε μπροστά, αργήσαμε. Διότι αν καταρρεύσει  η Νέα Δημοκρατία, καταρρέουμε όλοι μας. Δεν θα γλιτώσει κανείς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ψωμιάδης έστειλε ηχηρό μήνυμα στα στελέχη της ΝΔ να σταματήσουν να προκαλούν προβλήματα στο κόμμα. «Όποιος αμφισβητεί τον Πρόεδρο, αμφισβητεί τη βούληση των οπαδών μας. Τέρμα η ασυλία. Δεν είμαστε ίδρυμα, ούτε πολυμετοχική εταιρία. Είμαστε όλοι Νέα Δημοκρατία», ανέφερε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης συμπληρώνοντας ότι αυτοί που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος «έστειλαν και ένα μήνυμα, ότι πρέπει να δώσουμε τέλος στον πόλεμο των δαχτυλιδιών».

Αναφερόμενος στην Ντ. Μπακογιάννη, ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε: «Η Ντόρα Μπακογιάννη πιστεύω ότι είναι ένα άξιο στέλεχος και έπρεπε να της δοθεί ένας διακριτός ρόλος, όπως βέβαια και σαν κάποια άλλα παλαιά στελέχη».

Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε και στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ τον Κ. Καραμανλή σημειώνοντας ότι «το κεφάλαιο Καραμανλής για την Ελλάδα δεν έκλεισε».

«Μην απαξιώνετε το έργο του Καραμανλή. Όσοι δεν σέβονται τον Καραμανλή, δεν σέβονται το παρελθόν. Τι παράπονο είχαμε μέχρι το 2007 από τον Καραμανλή; Νίκες, νίκες, νίκες, είχαμε μόνο νίκες να καταγράψουμε. Αν βρέθηκαν κάποιοι που δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη του Καραμανλή, τι να κάνουμε… Μια ζωή σ’ αυτήν την παράταξη πολεμάμε με αρκετούς λάθος ανθρώπους», ανέφερε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ψωμιάδης έκανε οξεία κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για προχειρότητες στις κινήσεις της κυβέρνησης.

«Θα είναι λάθος να προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αν θέλει ο Γιώργος Παπανδρέου να μας πάει εκεί, θα πρέπει να κάνει δημοψήφισμα ή να εξασφαλίσει νέα λαϊκή εντολή. Δεν μπορούν με αποφάσεις  στο πόδι να καταντήσουν την Ελλάδα Γουατεμάλα σε μια νύχτα», υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης.

Τέλος, ο κ. Ψωμιάδης κάλεσε τον κ. Σαμαρά να πάρει πρωτοβουλία για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, παρουσία και των πρώην πρωθυπουργών.