Skip to main content

Οι Ναυτικοί Πράκτορες πιέζουν για λύση στο θέμα των τελωνειακών

Συνάντηση με την διοίκηση του ΟΛΘ είχαν οι ναυτικοί πράκτορες, καθώς από το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου οι τελωνειακοί καταργούν τη νυκτερινή βάρδια.

Συνάντηση με την διοίκηση του ΟΛΘ ζήτησαν και είχαν ο πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης καθώς από το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου οι τελωνειακοί, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, καταργούν τη νυκτερινή βάρδια στην 'Πύλη 16'.

Σημειώνεται ότι η διεύθυνση του Α' Τελωνείου έχει ήδη ορίσει τις βάρδιες για τον μήνα Σεπτέμβριο έχοντας συμπεριλάβει στον προγραμματισμό των βαρδιών και νυκτερινή. Σύμφωνα με τον Σύλλογο, η απόφαση της Ο.Τ.Υ.Ε. δεν οφείλεται αποκλειστικά στις συνθήκες και τους όρους λειτουργίας της 'Πύλης 16' (σ.σ. έχει καταγγελθεί ότι δεν έχει γίνει η προσαρμογή στους όρους λειτουργίας των ευρωπαϊκών λιμένων) αλλά συνδέεται και άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των τελωνειακών. 

Στη συνάντηση της διοίκησης του Συλλόγου με τη διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε., όπως είπε ο κ. Καμπάκης, μεταφέρθηκε η διαβεβαίωση που δόθηκε από πλευράς ΑΑΔΕ ότι έχουν γίνει ενέργειες για να μη προχωρήσουν οι τελωνειακοί στην υλοποίηση της απόφασής τους, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα για να λειτουργήσει αποδοτικότερα το ΣΕΜΠΟ και η διαχείριση των containers εντός του λιμανιού, με την τρίτη γερανογέφυρα να ξαναμπαίνει σε λειτουργία άμεσα.

Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες, με στόχο την οριστική διευθέτηση του προβλήματος, έχει προγραμματιστεί συνάντηση, είτε αυτό το Σαββατοκύριακο είτε το άλλο, του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της ΔΕΘ.