Skip to main content

Η Ν. Θεσσαλονίκης για το θάνατο των δύο νέων στο ξενοδοχείο του Πανοράματος

Ανακοίνωση με αφορμή το θάνατο δύο νέων ανθρώπων από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα σε ξενοδοχείο της περιοχής Πανοράματος, εξέδωσε η Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Ανακοίνωση με αφορμή το θάνατο δύο νέων ανθρώπων από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα σε ξενοδοχείο της περιοχής Πανοράματος εξέδωσε η Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι σε έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο της Υπηρεσίας δεν κατέστη δυνατή η πρόσβαση στο χώρο της εγκατάστασης Καυστήρα-Λέβητα-Καπνοδόχου ανεξαρτήτου ισχύος.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση γνωστοποιούνται τα εξής:

- Tο ξενοδοχείο διαθέτει εγκεκριμένη Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος-Χωροταξίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με ισχύ μέχρι τον Ιούλιο 2010.

- Η συντήρηση-ρύθμιση της εγκατάστασης Καυστήρα-Λέβητα-Καπνοδόχου ανεξαρτήτου ισχύος γίνεται από Τεχνικούς που έχουν σχετική άδεια σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία.

- Σε έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο της Υπηρεσίας δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στο χώρο της εγκατάστασης. Στο εν λόγω ξενοδοχείο θα αποσταλεί έγγραφο με το οποίο θα ζητούνται αντίγραφα των φύλλων συντήρησης-ρύθμισης της εγκατάστασης θέρμανσης, κτιρίου και νερού, καθώς και η θερμογόνος δύναμη των λεβήτων.

Για τα αίτια του συμβάντος αναμένονται τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης από τις αρμόδιες αρχές.