Skip to main content

Οι μπαλωθιές του Πολάκη και η επίθεση της Ζωής στον Γλέζο

Η πιστοποιημένη γνώση της τουρκικής για πρόσληψη στον πομάκικο δήμο Μύκης και η σκληρή επίθεση της Ζωής στον Μανώλη Γλέζο.

Ο Πολάκης αθωώνει τον Ρομά, που πυροβόλησε και σκοτώθηκε το 11χρονο παιδάκι, μετά τα σχόλια σε βάρος του για την φωτογραφία που δείχνει τον Πολάκη να πυροβολεί. Μόνο που δεν κατάλαβα από το κείμενο, που μάλλον είναι ασυνάρτητο, πώς μπέρδεψε τους αγώνες εναντίον του κατακτητή με τις μπαλωθιές σε γάμους.

Κάνει λόγο για οικογενειακή παράδοση με όπλα που «δεν ήταν αγορασμένα από λαθρεμπόριο, ούτε επιδεικνύονταν σε γλέντια, ούτε πυροβολούσαν άσκοπα. Διαφύλατταν τη ζωή τους όπως και σε άλλες γενιές πιο πριν παλεύοντας ενάντια στον κατακτητή, παλεύοντας για μια άλλη ΕΛΛΑΔΑ!!!».

Όποιος βγάλει άκρη να μου το πει. Εναντίον ποιου κατακτητή πυροβολεί όποτε του καπνίσει; Τι σχέση έχει ο αγώνας κατά του κατακτητή, με τους πυροβολισμούς σε γάμους, που μετρούν αρκετά θύματα μέχρι τώρα; Τουλάχιστον, αυτό το δείγμα της ψευτομαγκιάς, ας μη το προβάλλει προς μίμηση.

Πληροφορούμαστε από τον θρακιώτικο Τύπο ότι η επίμαχη προκήρυξη του πομάκικου δήμου Μύκης με την οποία ζητούσε από τους υποψηφίους προς πρόσληψη να έχουν πιστοποιημένη γνώση τουρκικής, από τουρκικό Πανεπιστήμιο, ακυρώθηκε από το ΑΣΕΠ.

Στενοχωρήθηκαν οι τουρκοπράκτορες, αλλά επί τέλους αρχίζουν κάποιοι να ξυπνούν στο αθηνοκεντρικό κράτος, που ξέχασε ότι η Θράκη είναι ελληνικό έδαφος. Υπενθυμίζουμε, ότι ο τουρκόψυχος δήμαρχος ζητούσε τουρκομαθείς υπαλλήλους -και μάλιστα επιλεγμένους από την Άγκυρα- με το επιχείρημα δήθεν ότι οι Πομάκοι δεν γνωρίζουν ελληνικά.

Ακόμη και αλήθεια να είναι, το ελληνικό κράτος τοποθετεί διερμηνείς. Πουθενά δεν προβλέπεται ότι πρέπει ο δημοτικός υπάλληλος να γνωρίζει οπωσδήποτε τουρκικά, και μάλιστα πιστοποιημένα από τουρκικό πανεπιστήμιο. Οι προσπάθειες ελληνόψυχων φορέων της Θράκης έπιασαν τόπο. Θέλει πολλή δουλειά όμως ακόμη.

Ο γερμανικός Τύπος κάνει ευρεία αναφορά στο επεισόδιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που θέλησε να μη καταθέσει στεφάνι ο Γερμανός πρεσβευτής, σε μνημείο θυμάτων του ναζισμού και ο Μανώλης Γλέζος την εμπόδισε. Δεν συγχώρησε στον Μανώλη Γλέζο, αυτή του την κίνηση και με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στα social media, μιλά με τρόπο που ούτε οι φανατικότεροι των αντιπάλων του στις δεκαετίες της δράσης του δεν είχαν τολμήσει.

«Ο Μανώλης Γλέζος προτίμησε να βάλει ο ίδιος με τα χέρια του τη σημαία του κατακτητή πάνω στο μνημείο των θυμάτων», έγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μπορεί οι ιδεολογικοί αντίπαλοι του Γλέζου να αμφισβητούν ότι υπεστάλη η γερμανική σημαία, ελλείψει στοιχείων, αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς πως πρόκειται για έναν άνθρωπο με 3 καταδίκες σε θάνατο και συνολικά 16 χρόνια φυλακής και εξοριών για την πολιτική του δράση.

Και ήρθε τώρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να δείξει στον ελληνικό λαό, τι είναι το "ηθικό πλεονέκτημα" που λέει η Αριστερά ότι διαθέτει. Το κατάλαβαν όλοι άλλωστε από καιρό, τι είδους "ηθικό" είναι, απλώς η Ζωή το επιβεβαίωσε.