Skip to main content

Η άγνοια του Τσίπρα για το δρεπάνι και το δημοψήφισμα για Στουρνάρα

Η άγνοια του Τσίπρα για βασικές μαρξιστικές έννοιες, το ξεκίνημα των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και οι ήρωες της «Γραμμής Μεταξά»

Άλλο ένα δείγμα της μορφωμένης Αριστεράς [κατά δήλωση Καρανίκα]. Ο Α. Τσίπρας δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός θα θρέψει τους καρπούς». Δεν ξέρω τον τρόπο με τον οποίο «τρέφει τους καρπούς» ο πρωθυπουργός, αντί να τρέφεται από αυτούς, αλλά τον καταγγέλλω στις Συνιστώσες ως αγνοούντα βασικές μαρξιστικές έννοιες.

Με έμβλημα το δρεπάνι, είναι δυνατόν ένας σωστός μαρξιστής -όπως ο πρωθυπουργός στα όνειρά του- να αγνοεί το ρήμα «δρέπω» που σημαίνει κόβω; Ότι άλλο νησί είναι η Λέσβος και άλλο η Μυτιλήνη, το κατανοώ, σ’ εκείνο το μάθημα θα έκανε κατάληψη, και δεν τον πληροφορήθηκε. Αλλά να αγνοεί τι θα πει δρεπάνι… Και ότι τους καρπούς τους «δρέπουν» δεν τους «τρέφουν»; [τι σου κάνει αυτή η εχπαιδευτική μεταρύθμιση!]

Αν μάθω και ότι νομίζει πως το σφυρί έχει σχέση με το σφυρίζω, θα απογοητευτώ πλήρως. Καλό είναι, πριν επέμβει ο Περισσός, να φροντίσει ο μορφωμένος Καρανίκας -κατά δήλωσή του- να του εξηγήσει.

Υπογράφηκαν μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των εταιρειών Total και Eni τα συμβόλαια για έρευνες και γεωτρήσεις στα τεμάχια 6 και 8 της κυπριακής ΑΟΖ. Τον Ιούλιο αρχίζει η γεώτρηση στο Οικόπεδο 11. Αυτά κάνουν τα αδέλφια μας στην Κύπρο. Τι κάνουμε εμείς εδώ; «Τρέφουμε» τους καρπούς.

Σύντροφοι συνέλθετε… Σας προδίδουν οι σαπουνόφουσκες. Και καλά ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας που ζήτησε από τον Στουρνάρα «Να προετοιμαστεί να λογοδοτήσει στον λαό» [πώς άραγε θα γίνει αυτό, με λαϊκά δικαστήρια όπως αυτά του Βουνού από τον ΕΛΑΣ;], αλλά και ο Δραγασάκης, που θέλει να γίνει «Δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι του Γ. Στουρνάρα στην Τράπεζα»;

Τι πονάει τελικά περισσότερο; Η πιθανότητα να ηγηθεί ο Στουρνάρας κεντροαριστερού σχήματος; Το κόψιμο του Καλογρίτσα από δάνειο με εγγύηση ξένο βοσκοτόπι; Ή ότι έστειλε τον φάκελο της Τράπεζας Αττικής στον εισαγγελέα;

Για φόρο τιμής στα παλικάρια που αγωνίσθηκαν ηρωικά στα οχυρά της «Γραμμής Μεταξά», με αφορμή την επέτειο, να θυμηθούμε την διακοίνωση των Γερμανών για την επίθεση κατά της Ελλάδας, που έχει την ίδια αιτιολογία με την σημερινή των Γερμανών. Και τότε και τώρα μας κατηγορούν ότι θέτουμε την Ευρωπαϊκή κοινότητα «εις κίνδυνον».

«Η Ελλάς, επιτρέπουσα εις αγγλικάς δυνάμεις να θέσουν και πάλιν πόδα εις Ευρώπην και ούσα το μόνον ευρωπαϊκόν κράτος που έπραξεν τοιούτον τι, ανέλαβε βαρείαν ευθύνην έναντι της Ευρωπαϊκής κοινότητος. Ασφαλώς ο ελληνικός λαός δεν ενέχεται εις την εξέλιξιν αυτήν. Εκ τούτου, είναι ακόμη βαρυτέρα η ευθύνη της ελληνικής κυβερνήσεως εκ της ανευθύνου τοιαύτης πολιτικής της. Ούτω, η ελληνική κυβέρνησις εδημιούργησε μίαν κατάστασιν, προ της οποίας η Γερμανία δε δύναται περαιτέρω να μείνη άπρακτος.

» Οθεν η κυβέρνησις του Ράιχ έδωσε εις τα στρατεύματά της τη διαταγήν να εκδιώξουν εκ του ελληνικού εδάφους τας βρετανικάς δυνάμεις… Η κυβέρνησις του Ράιχ είναι πεπεισμένη ότι εκδιώκουσα ταχέως εξ Ελλάδος τους παρεισάκτους Αγγλους παρέχει αποφασιστικήν υπηρεσίαν τόσον εις τον ελληνικόν λαόν όσον και εις την ευρωπαϊκήν κοινότητα…».