Skip to main content

Η μητέρα της Βαλαβάνη ομολογεί: Εγώ έβγαλα τις 200.000 ευρώ

Η Αλίκη Βαλαβάνη λέει πως αυτή, και όχι η κόρη της Νάντια, σήκωσε 200.000 ευρώ λίγες ημέρες πριν από το κλείσιμο των τραπεζών.

Η μητέρα της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, Αλίκη, δήλωσε στο Πρώτο Θέμα πως αυτή ήταν και όχι η κόρη της που σήκωσε 200.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα του Ηρακλείου, λίγες ημέρες πριν από το κλείσιμο των τραπεζών.

Η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη ζει στο Ηράκλειο και σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα κατέθεσε αίτημα με τον λογιστή της να κάνει ανάληψη των 200.000 ευρώ. «Τα λεφτά είναι οι οικονομίες μιας ζωής, φοβήθηκα και τα πήρα στο σπίτι. Δεν τα έβγαλα στο εξωτερικό όπως άλλοι», φέρεται να δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα.

Το δημοσίευμα επικαλείτα μαρτυρίες υπαλλήλων της τράπεζας, σύμφωνα με τις οποίες η μητέρα της κ. Βαλαβάνη εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της όταν οι υπάλληλοι της τράπεζας την ενημέρωσαν ότι δεν είχαν τόσα χρήματα να τις δώσουν και ζήτησαν κάποιο χρονικό περιθώριο. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, η κ. Αλίκη Βαλαβάνη διαμαρτυρήθηκε λέγοντας «θα το πω στην κόρη μου». Τελικώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τράπεζα εκταμίευσε το ποσό δύο ημέρες πριν από την επιβολή των capital controls.

Την εν λόγω υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες με ερωτήσεις του στη Βουλή ζητούσε να ερευνηθούν οι λογαριασμοί υπουργών και των συγγενών τους α' και β' βαθμού, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τη Νάντια Βαλαβάνη.

Σημειώνεται πως η πρώην υπουργός αρνείται να σχολιάσε την υπόθεσηι, ενώ με χθεσινή της δήλωση ζητεί την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης.  «Παραμένει ωστόσο το ερώτημα που έθεσα ήδη, για ανθρώπους που πιστεύουν ότι η διαφθορά είναι ο φυσικός τρόπος συνύπαρξης των ανθρώπων. Είναι τυχαίο άραγε ότι η λάσπη που όσοι τη χειρίζονται  - πολιτικοί και δημοσιογράφοι - γνωρίζουν ότι «κολλά» ανεξάρτητα και πέραν πάσης πραγματικής και υπαρκτής απόδειξης,  εκτοξεύεται αυτές τις πιο κρίσιμες για την πολιτική ιστορία του τόπου μέρες;» αναφέρει.