Skip to main content

Η γκάφα της Αυγής και η μη κάλυψη του αγώνα Ελλάδας-Τουρκίας

Η μη κάλυψη του αγώνα Ελλάδας-Τουρκίας από την ΕΡΤ, τι έκρυψε ο Ολάντ στο διάγγελμά του και η χοντροκομμένη προπαγάνδα της Αυγής.

Δεν κάλυψε τηλεοπτικά τον χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας-Τουρκίας η κρατική τηλεόραση. Τελικά δεν κατάλαβα… Όλη η φασαρία για την ΕΡΤ, έγινε γι’ αυτήν την ΕΡΤ; Τι προσφέρει, εκτός από το βόλεμα των «προοδευτικών» και την απροκάλυπτη προπαγάνδα; Ως και η Ραχήλ δήλωσε για το προσωπικό της ΕΡΤ «δεν άξιζε ν’ ανέβω στα κάγκελα γι’ αυτούς»

Εκσκαφτικά μηχανήματα στέλνονται σε σημεία των συνόρων των Σκοπίων με την Ελλάδα, όπου θα τοποθετηθεί συρματόπλεγμα, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο για την Ασφάλεια, που έγινε υπό την προεδρία του σλάβου προέδρου Ιβάνοφ. Ακόμη δεν θα τοποθετηθεί ο φράχτης, αλλά η κυβέρνηση είναι σε αναμονή των αποφάσεων των ευρωπαϊκών χωρών για τα δικά τους σύνορα.

Αυτά με τα Σκόπια. Πάμε στην Αλβανία, όπου το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε στην Ελλάδα νέα ρηματική διακοίνωση προ ημερών. Σε αυτήν, επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι τουλάχιστον ένα από τα Οικόπεδα που έχουν προκηρυχθεί από την Ελλάδα σε διεθνή διαγωνισμό, εισέρχεται εντός των αλβανικών χωρικών υδάτων.

Πόσα πράγματα πρέπει να ξέρει ο πολίτης για να καταλαβαίνει πότε του λένε ψέματα; Είπε στο διάγγελμά του ο Ολάντ, ότι η Γαλλία πολέμησε και τους ισλαμιστές στο Μάλι. Τι έκρυψε; Τον Ιανουάριο του 2013, η Γαλλία είχε στείλει στρατιωτικό εκστρατευτικό σώμα στο Μάλι. Η επίσημη αιτιολογία ήταν η πρόσκληση από τον πρόεδρο του Μάλι, μόνο που αυτός ήταν προσωρινός και δεν είχε τέτοιο δικαίωμα.

Η Γαλλία πήγε στο Μάλι για τον ορυκτό πλούτο της περιοχής (άφθονο το ουράνιο και στον γειτονικό Νίγηρα) και δεν ήταν οι ισλαμιστές ο κύριος αντίπαλος, αλλά οι Τουαρέγκ, που δεν ήθελαν ξένους στα πόδια τους. Και η Γαλλία εξεστράτευσε για να προστατεύσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών της.

Αν η Γαλλία -και οι άλλες δυτικές χώρες- ήσαν εναντίον των ισλαμιστών, και πολύ περισσότερο των τζιχαντιστών, μπορούν να εξηγήσουν γιατί ανέτρεψαν τον Καντάφι και παρέδωσαν την χώρα στους ακραίους μουσουλμάνους; [Η θεωρούμενη «νόμιμη» κυβέρνηση της Τρίπολης, δε υστερεί σε αγριότητα από τους τζιχαντιστές της Βεγγάζης].

Γκάφα της «Αυγής», ή χοντροκομμένη προπαγάνδα; Για να ωραιοποιήσει η εφημερίδα το χλωμό αριστερό προφίλ πρωθυπουργού, πρώην «ανένταχτου της Αριστεράς» και νυν φιλοατλαντικού, έγραψε ότι είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο. Ξέχασαν ότι πριν από δεκαετίες είχε καταθέσει στεφάνι ο Ανδρέας Παπανδρέου. (πολύ ξεχασιάρηδες οι σύντροφοι, και σε πολλά θέματα).

Στην διάσκεψη των G20, 400 πολυτελή αυτοκίνητα παρέλαβαν τον βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας και τη συνοδεία του. Τα... απαραίτητα για τη διαμονή τους είχαν μεταφερθεί στο ξενοδοχείο μία εβδομάδα νωρίτερα, με 16 φορτηγά.

Επίσης, επιστρατεύθηκαν 56 θωρακισμένες Μερσεντές, τα δε 546 δωμάτια του ξενοδοχείου που κλείστηκαν, κόστιζαν από 800 έως και 15.000 ευρώ το καθένα, την ημέρα! Φυσικά, παντού ήταν στρωμένα κόκκινα χαλιά για να περπατάει ο βασιλιάς και ιδιαίτερα για την άφιξή του. [Θυμηθείτε με: Δεν θα αργήσει η μέρα, όπου και στο βασίλειό του θα έχουν capital control].