Skip to main content

Η μη αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου, η Κονιόρδου και η ανάσταση του Λένιν

Οι επενδύσεις Τούρκων υπηκόων στην Ελλάδα, η συνάντηση Τσίπρα - Ποροσένκο, οι χρυσές αποδοχές του ΑΔΜΗΕ και η ταύτιση της Κονιόρδου με τον Μπαλαούρα.

Απορρίφθηκε για τέταρτη φορά το αίτημα του Τσοχατζόπουλου για αποφυλάκιση, και για λόγους υγείας. Έτσι προστατεύεται η κοινωνία από τον π. υπουργό, που μένει στο κελί για να μη… ξανακλέψει το δημόσιο (πώς;). Είναι να απορεί κανείς, όταν ψήφιζαν νόμους για να βγει έξω ο Ξηρός της 17Ν και κατάδικοι των Πυρήνων της Φωτιάς. Περίεργες αντιλήψεις περί προστασίας του κοινωνικού συνόλου.

Ο αριθμός των αδειών που έχουν χορηγηθεί σε Τούρκους υπηκόους με την ιδιότητα του επενδυτή (ιδιοκτήτη ακινήτου) από το 2014 έως και την 1η Φεβρουαρίου 2017 ανέρχονται σε 49. Αθροίζοντας τα μέλη των οικογενειών των Τούρκων επενδυτών (ανιόντες, σύζυγοι, ανήλικα τέκνα, τέκνα έως 21 ετών), ο αριθμός των αδειών διαμονής που έχουν χορηγηθεί για την ίδια περίοδο ανέρχεται συνολικά σε 128.

Συνολικά Τούρκοι υπήκοοι έχουν επενδύσει τουλάχιστον 12.250.000 ευρώ για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να αποκτήσουν Golden Visa. Εξ αυτών των χρημάτων τα 7.000.000 ευρώ έχουν επενδυθεί το τελευταίο 9μηνο στην ελληνική αγορά ακινήτων. (CNN Grrece)

Κλειστό θα παραμείνει για δύο μήνες το μαυσωλείο του Βλαντιμίρ Λένιν στην κόκκινη πλατεία της Μόσχας, καθώς η ταριχευμένη σορός του θα πλυθεί με χημικά διαλύματα και θα του αλλάξουν το κοστούμι. Ο Λεονίντ Κρασίν, εξέχον στέλεχος των μπολσεβίκων ήταν ένθερμος υποστηρικτής της διατήρησης της σορού επειδή πίστευε ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας θα επέτρεπε την «ανάσταση» νεκρών και έλπιζε ότι ο Λένιν θα μπορούσε επανέλθει στη ζωή. [Γιατί όχι; Ο Στάλιν πώς αναστήθηκε με την μορφή του Σκουρλέτη;]

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Κατσίνσκι αναφέρεται στην συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, στον οποίο είπε, όπως λέει, ότι αν συνεχίσει να υιοθετεί την προσωπολατρεία προς το πρόσωπο του ηγέτη των Ουκρανών ναζιστών που συμπολέμησαν στο πλευρό των ναζί κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Στεπάν Μπαντέρα, η χώρα του δεν θα μπει στην Ευρώπη. [Ο Α. Τσίπρας, είπε στον Ποροσένκο, ότι τον ενοχλεί που η Ουκρανία συνδιοικείται σήμερα με τους φιλοναζί; Ή μόνον η Χρυσή Αυγή ενοχλεί].

Ο πρώην αντιπρόσωπος της Αλβανίας στον ΟΗΕ, Αμπντί Μπαλέτα, αξιολογώντας τον ρόλο της Τουρκίας στα Βαλκάνια, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι ο καλύτερος σύμμαχος της Αλβανίας στα Βαλκάνια. «Ό,τι καλό κάνει για την Τουρκία ο Ερντογάν, τόσο καλό είναι και για την χώρα μας», πρόσθεσε. Να τα διαβάζει αυτά ο Κοτζιάς που πίστευε αφελώς ότι με Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης [αυτήν την σαχλαμαρίτσα που εμπνεύστηκε ο γιος της Μάργκαρετ] θα συνεννοηθεί με τους Αλβανούς.

Με το να εκθειάσει την υποστήριξη του Κηλαηδόνη στο δημοψήφισμα - οπερέτα του Τσίπρα, κατάφερε η Λυδία Κονιόρδου -εκτός από το αιχμηρό κείμενο του Τατσόπουλου που της απηύθυνε- αντί να ταυτιστεί με κορυφαίες Ελληνίδες δραματουργούς, να ταυτιστεί με τον Μπαλαούρα. Πήγαν τσάμπα δεκαετιών προσπάθειες. [Κάποια στιγμή η μάσκα βγαίνει]

Κι όμως, τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ με τις «χρυσές» αποδοχές, ο πρόεδρος Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος, Ιωάννης Μπλάνας, αρνήθηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, παρά το αίτημα του υπουργού, στον οποίο μάλιστα επιρρίπτουν και ευθύνες για λάθος χειρισμό! Αναμενόμενο… Αφού οι άνθρωποι ως Αριστεροί έχουν «ηθικό πλεονέκτημα».