Skip to main content

Η μεσογειακή βιομηχανία ένδυσης στο μεγάλο συνέδριο ΤΕΧ-MED

Oι προοπτικές συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων ένδυσης από τις χώρες της μεσογείου, με στόχο κοινές δράσεις για τη διεθνή αγορά.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) στα πλαίσια του ευρωμεσογειακού έργου TEX-MED Clusters θα διοργανώσει συνέδριο στην Αθήνα στις 28 Σεπτεμβρίου με θέμα «Η διεθνοποίηση των εγχώριων brand στις χώρες της Μεσογείου».

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τις δυνατότητες και τις προοπτικές των εγχώριων brands ένδυσης, στις μεσογειακές χώρες, να επεκταθούν διεθνώς. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν καλά παραδείγματα επιχειρήσεων από διάφορες μεσογειακές χώρες που κατάφεραν να ξεφύγουν από τα εγχώρια δεδομένα και να αναπτυχθούν με επιτυχία σε άλλες αγορές.

Παράλληλα με το συνέδριο, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθούν προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B) μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας και επιχειρήσεων από τις χώρες που συμμετέχουν στο έργο TEX MED Clusters. Στις συναντήσεις θα συμμετέχουν 16 επιχειρήσεις από τις χώρες Τυνησία, Αίγυπτο, Ιορδανία και Παλαιστίνη. Το ενδιαφέρον από τις συγκεκριμένες χώρες εστιάζεται στην αναζήτηση νημάτων και υφασμάτων από την ελληνική αγορά καθώς και σε υπεργολαβική παραγωγή ενδυμάτων.

Τόσο το συνέδριο όσο και οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την έκθεση Athens Fashion Trade Show που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα από 25 έως 28 Σεπτεμβρίου στο Athens Metropolitan Expo Center. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Metropolitan Expo Center.