Skip to main content

Η Άνγκελα Μέρκελ παίρνει τον δρόμο για τη Νέα Υόρκη

Η πληροφορία της Voria.gr, το δημοσίευμα των New York Times και η εξήγηση για τις φιλελληνικές θέσεις που διατυπώνει τελευταία η καγκελάριος.

Την είδηση σας την είχαμε μεταφέρει κάποια στιγμή προς το τέλος της εβδομάδας που πέρασε. Αναφερόταν στην πληροφορία που κυκλοφορεί στους... σωστούς διαδρόμους των Βρυξελλών και έλεγε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, 'Αγκελα Μέρκελ, ενδιαφέρεται για τη θέση της Γενικής Γραμματέως του ΟΗΕ κι εξαιτίας αυτού του λόγου παίρνει τις γνωστές θέσεις για το μεταναστευτικό, που της στοιχίζουν πολιτικά στην πατρίδα της.

Φαίνεται όμως ότι τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα και η ίδια πληροφορία πέρασε και...απέναντι. Συγκεκριμένα, news analysis κομμάτι στους New York Times, με τίτλο: «Why Merkel could lead the UN» έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στις ΗΠΑ. Και άρα, η πληροφορία που θέλει την κ. 'Αγκελα Μέρκελ να θέτει υποψηφιότητα για τη θέση της Γενικής Γραμματέως του ΟΗΕ, πέρασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Στο μεταξύ, ομιλία που παραπέμπει ευθέως σε διάδοχο του κ. Μπαν Κι Μουν, από Vτην Γερμανίδα καγκελάριο, πραγματοποιήθηκε και πάλι στην Μπούντεσταγκ. Θέμα, το μεταναστευτικό και για μια ακόμα φορά, υποστηρικτική της παραμονής της Ελλάδας εντός της συνθήκης του Σέγκεν...