Skip to main content

Η μέρα που χάθηκε ο Βόλος, ο χάρακας του Αηδονόπουλου και το μποτιλιάρισμα της… Λουτέτιας

Τη μέρα που χάθηκε ο Βόλος θα τη θυμόμαστε για καιρό, μάλλον για πάντα - Η επανεμφάνιση του Γ. Ορφανού στο Δημοτικό Συμβούλιο και το μέγεθος που… μετράει ο Χ. Αηδονόπουλος

«Χάθηκε ο Βόλος και για τους περισσότερους είναι σα να μη τρέχει τίποτα. Και ποιος ξέρει τι θα βρούμε όταν γίνει εφικτή η πρόσβαση σε όλο το Πήλιο!». Αυτό το σχόλιο, με έντονο χρώμα παράπονου, έκανε στη Θεσσαλονίκη χθες κάποιος με ιδιαίτερη ευαισθησία, λόγω στενής σχέσης του με την περιοχή. Μόνο που δεν έχει άδικο και τη συγκεκριμένη άποψη μπορούν να την συνυπογράψουν άπαντες οι έχοντες ψήγματα ευαισθησίας. Στην Ελλάδα ή θα καιγόμαστε ή θα πνιγόμαστε ή θα μας παίρνει ο αέρας και θα μας σηκώνει! Αλλά η καθημερινότητα συνεχίζεται αδιατάρακτη. Είναι μάλλον σίγουρο ότι στα μέτρα στήριξης έναντι των φυσικών καταστροφών που αναμένεται να ανακοινώσει στην ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως το Σάββατο ο Κ. Μητσοτάκης θα συμπεριλάβει πέραν του Έβρου και την Μαγνησία, αλλά εξίσου βέβαιο είναι ότι η χώρα χρειάζεται ένα «μαύρο σοκ», ώστε να καταλάβει που βρισκόμαστε και τι γίνεται στο περιβαλλοντικό πεδίο. 

Η επανεμφάνιση Ορφανού και…

Επανεμφανίστηκε ο Γιώργος Ορφανός στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τρεις εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή του ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ορφανός ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις έως τη λήξη της θητείας του σημερινού δημοτικού συμβουλίου, όπως έκανε κανονικά όλα τα προηγούμενα χρόνια. Απέφυγε για άλλη μια φορά να αναφερθεί στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος. Περιορίστηκε μόνο να αναφέρει σε όσους τον ρωτούσαν ότι πολλά απ’ όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν ως προς τους λόγους της απόσυρσής του δεν ισχύουν.

Image

…οι 20 πόντοι του Αηδονόπουλου

Με κάρτες, φυλλάδια και με κάθε τρόπο προσπαθούν να προβάλλουν την υποψηφιότητά τους οι συμμετέχοντες στην εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου. Έναν λίγο πιο ευφάνταστο τρόπο βρήκε ο Χάρης Αηδονόπουλος, που κατεβαίνει στις εκλογές με την παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Ως γιατρός με ειδικότητα ουρολόγου που είναι στο επάγγελμα, το οποίο εξακολουθεί να ασκεί, επέλεξε η προεκλογική του κάρτα να είναι σε σχήμα χάρακα... Έως 20 πόντους για να μετρούν οι ενδιαφερόμενοι... το μήκος τους.

Εγώ δουλεύω κύριε...

Καταμεσήμερο στη Θεσσαλονίκη, στη διασταύρωση των οδών Φράγκων και Λέοντος Σοφού. Οχήματα κολλημένα σε μια ουρά και κορναρίσματα. Ο λόγος;

Image

Ένα φορτηγό που έπρεπε εκείνη την ώρα να ξεφορτώσει εμπορεύματα σε κατάστημα (φωτο). Τότε βόλευε μεταφορέα και πελάτη, τότε το έκαναν. Το σκηνικό θύμισε λίγο τον «Γύρο της Γαλατίας», όπου σε ένα σημείο ο Αστερίξ και ο Οβελίξ φτάνουν στη Λουτέτια (Παρίσι) και το κέντρο της πόλης ήταν φρακαρισμένο από βοϊδάμαξες! (φωτο) Μια προσπάθεια των δημιουργών του Αστερίξ, των Γκοσινί και Ιντερζό, να σατιρίσουν το μποτιλιάρισμα στην Πόλη του Φωτός το...1963. Μισό αιώνα μετά οι Γάλλοι έχουν λύσει αυτά τα προβλήματα, αλλά εδώ, στην… πρωτεύουσα των Βαλκανίων οι φορτοεκφορτώσεις είναι ιερή αγελάδα. Τόσο ιερή που εάν πάμε σε μια άλλη μεγαλούπολη του εξωτερικού θα πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να δούμε φορτοεκφόρτωση σε ώρα αιχμής. Γιατί εάν πεις και κάτι μπορεί να ακούσεις και το γνωστό, απίθανο, αμίμητο και θρασύ «εγώ δουλεύω κύριε». Λες και όλοι οι άλλοι κάνουν βόλτα, ίσως και να απολαμβάνουν το μποτιλιάρισμα!

Image