Skip to main content

Η MEND παρατείνει την εκεχειρία

Η μεγαλύτερη ένοπλη οργάνωση που δρα στη νότια Νιγηρία, η Mend, ανακοίνωσε ότι παρατείνει για 30 ημέρες την εκεχειρία που έληξε τα μεσάνυκτα της Τρίτης.
Η μεγαλύτερη ένοπλη οργάνωση που δρα στη νότια Νιγηρία, η Mend, ανακοίνωσε ότι παρατείνει για 30 ημέρες την εκεχειρία που έληξε τα μεσάνυκτα της Τρίτης. Το Κίνημα για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα «παρατείνει για τριάντα ημέρες την μονομερή εκεχειρία, η οποία έληξε τα μεσάνυκτα της 15ης Σεπτεμβρίου 2009», σύμφωνα με μήνυμα το οποίο εστάλη στα μέσα ενημέρωσης.

Η οργάνωση επισημαίνει ωστόσο ότι «δεν αναγνωρίζει» την πρόταση αμνηστίας που διατυπώθηκε από τον πρόεδρο Ουμάρου Γιαρ΄ Αντουα προς τους ενόπλους του Δέλτα του Νίγηρα που θα καταθέσουν τα όπλα και προσθέτει ότι "θα συνεχίσει τον αγώνα".

Η οργάνωση, η οποία διεξάγει έναν «πόλεμο πετρελαίου», είχε κηρύξει στις 15 Ιουλίου εκεχειρία εξήντα ημερών, μετά την απελευθέρωση του ηγέτη της Χένρι Οκαχ, στο πλαίσιο της προεδρικής αμνηστίας η οποία βρίσκεται σε ισχύ από τις 6 Αυγούστου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.