Skip to main content

Η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Έδεσσας

Παρουσιάστηκε σήμερα η αναγνωριστική μελέτη χάραξης της προαστιακής γραμμής με πρωτοβουλία της βουλευτού Θεοδώρας Τζάκρη

Η Αναγνωριστική Μελέτη Χάραξης της Προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών παρουσιάστηκε σήμερα στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας με πρωτοβουλία της βουλευτού Θεοδώρας Τζάκρη.

Στην εκδήλωση παρουσίαστηκε η Μελέτη της σύνδεσης με αφετηρία τον σταθμό του Αδένδρου ή την Γέφυρα, με διέλευση από Χαλκηδόνα και Κουφάλια, με επέκταση της γραμμής προς Πέλλα και Αλμωπία, καθώς και η πορεία εξέλιξης για την επικαιροποίηση της Μελέτης Σκοπιμότητας - Βιωσιμότητας του προτεινόμενου δικτύου.

Η παρουσίαση έγινε από τον Τοπογράφο της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΟΣΕ κ. Παπανδρεάδη, παρουσία του Προέδρου του ΟΣΕ κ. Αποστολόπουλου, ενώ η παρουσίαση των εξελίξεων της Μελέτης Σκοπιμότητας - Βιωσιμότητας έγινε από τον καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ κ. Πυργίδη.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς, στην τοποθέτηση του, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα πραγματοποίησης ενός τέτοιου έργου που θα δώσει πνοή ανάπτυξης στη Δυτική Θεσσαλονίκη και την Πέλλα, ενώ επίσης θα συμβάλει στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Κεντρικής Μακεδονίας με ταυτόχρονη διευκόλυνση των πολιτών στις μετακινήσεις τους. Έκανε ειδική αναφορά στον Μακεδονικό Τάφο του Αγίου Αθανασίου και στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα που όπως τόνισε θα πρέπει να αναδειχθούν κατά πως αρμόζει στην πλούσια ιστορία τους και να συμπεριληφθούν στη  χάραξη της νέας αυτής σιδηροδρομικής γραμμής.

Τέλος, τόνισε, πως ο Δήμος Χαλκηδόνος θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα σταθεί αρωγός σε οτιδήποτε κριθεί απαραίτητο προκειμένου το έργο αυτό να αποκτήσει «σάρκα και οστά» τα επόμενα χρόνια και οι Δημότες του Δήμου Χαλκηδόνος να αποκομίσουν τα πολύπλευρα οφέλη που θα προσφέρει.