Skip to main content

Η «μαύρη πέτρα» της BlackRock και τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία στη Θράκη

Ο χρόνος εργασίας σε σχέση με την παραγωγικότητα, η επίσκεψη Καρανίκα σε Drag show και η ανυποχώρητη Αλβανία στο θέμα της ελληνικής μειονότητας.

Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες από όλους τους Ευρωπαίους, λέει η έρευνα. Κι αυτό, θεωρήθηκε θετικό στοιχείο. Σημασία έχει πόσες ώρες εργάζεται κάποιος στο δημόσιο, ή πόση είναι η παραγωγικότητά του; Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει μιας ώρας εργασία από Ιάπωνα και 8 ωρών από σύμβουλο Έλληνα υπουργού.

Στο μαγαζί "Κούκλες" με Drag show, βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας. Φυσικό, αφού ο ίδιος λίγο πριν αποθέωνε τον Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του στη Βουλή στην οποία υπερασπίστηκε τη διάταξη για την αλλαγή φύλου από τα 15 γράφοντας στο Facebook ότι τίμησε τη χώρα και τους αγώνες για... αξιοπρέπεια.

Παράτησε τη Μενεγάκη ο αρνητής στράτευσης σύμβουλος και για να δείξει πόσο προοδευτικός είναι προτίμησε Drag show στις "Κούκλες". Κι αυτό φυσικό είναι, αφού Drag show είναι και η κυβερνητική πολιτική.

Απάντηση στις παραπλανητικές εξαγγελίες κυβερνητικών περί δήθεν ενδιαφέροντός τους για επενδύσεις. "Μαύρη πέτρα" και από την BlackRock. Όπως αποκαλύπτει το Capital, αναστέλλεται η επένδυση, συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ. Το έργο παραμένει μακέτα εδώ και μία δεκαετία, παρά την έγκριση από το ΣτΕ, επειδή αντιδρούν αριστερίστικες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων ομοειδών στην αντίληψη φορέων.

Η Αλβανία υποχώρησε στο αίτημα της Βουλγαρίας και αναγνώρισε και βουλγαρική μειονότητα, την οποία αρχικά είχε ξεχάσει. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, θριαμβολογεί: «Έχουμε κάνει εξαιρετική διπλωματική προσπάθεια για να φθάσουμε σε αυτήν την επιτυχία και την προστασία των δικαιωμάτων των Βουλγάρων που ήταν μέρος του σχηματισμού του έθνους μας, αλλά παραμένουν εκτός των σημερινών συνόρων μας».

Τους απείλησε με βέτο στη Ε.Ε. και οι Αλβανοί υποχώρησαν. Ερώτηση: Τι ακριβώς κάνουμε εμείς, και οι Αλβανοί όχι μόνο δεν υποχωρούν στα όσα πράττουν κατά της Ελλάδας, αλλ’ απεναντίας περιορίζουν τα δικαιώματα των ομογενών μας; Μάλιστα, εφηύραν και… "βλαχική εθνότητα", για να μειώσουν τον αριθμό των Ελλήνων.

Όμως, από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος των Ελληνόβλαχων Αλβανίας, Θανάσης Πότσης, με ανακοίνωσή του, διευκρινίζει ότι δεν αποτελούν ξεχωριστή εθνική μειονότητα, παρά μόνο αναπόσπαστο μέρος της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Τι κάναμε εμείς για τους Ελληνόβλαχους, που μένουν κυρίως στη βόρεια Αλβανία;

Φωτιά και λάβρα ο Λεβέντης για τον νόμο των διεμφυλικών. Επιμένοντας στο θέμα της αλλαγής φύλου είπε για το "συνάφι" των διεμφυλικών ότι «είναι σε εγκεφαλική διαστροφή, δεν είναι γενετήσια βλάβη όπως λένε και αυτό νικιέται με τη μετάνοια» κατηγορώντας, επίσης, τη Νέα Δημοκρατία για βλασφημία επειδή είπε ότι οι διεμφυλικοί είναι εγκλωβισμένοι σε άλλα σώματα από αυτά που βρίσκονται.

Κατενθουσιασμένη η Άγκυρα με τον Κωνσταντινουπολίτη υπουργό Γαβρόγλου, που ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημά της για δίγλωσσα νηπιαγωγεία. Οι σκληρό-πυρηνικοί των τουρκοφρόνων στην Θράκη θεωρούν την είσοδο της τουρκικής γλώσσας στα δημόσια νηπιαγωγεία, ως "πρώτο βήμα" για τη λειτουργία στο μέλλον καθαρά μειονοτικών, που δεν προβλέπονται σήμερα από τη Συνθήκη της Λωζάνης, και αποτελεί πάγιο αίτημα της Άγκυρας, στο πλαίσιο χειραγώγησης του μουσουλμανικού πληθυσμού.