Skip to main content

Η MΑΡΚΕΤ ΙΝ διαψεύδει δημοσιεύματα για απόκτηση της Καρυπίδης ΑΕΕ

Η εταιρεία αντιδρά σε δημοσιεύματα για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις - Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του γ.γ. του υπουργείο Εργασίας.

Η λιανεμπορική εταιρεία ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΑΕΒΕ με ανακοίνωσή της διαψεύδει δημοσιεύματα για «δήθεν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις περί διαδοχής της Καρυπίδης ΑΕΕ, από αυτήν που έχουν γίνει αιτία να δέχεται «πόλεμο επιθέσεων,εκβιασμών και συκοφαντικής λασπολογίας».

Το κείμενο της ανακοίνωσης της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ έχει ως ακολούθως:

«Η εταιρεία ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ διαψεύδει κατηγορηματικά ως ψευδές, παραπλανητικό και ανυπόστατο οποιοδήποτε δημοσίευμα αναφέρεται σε δήθεν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις περί… « διαδοχής » της εταιρείας ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΕΕ από την εταιρεία μας. Επίσης, διαψεύδουμε κατηγορηματικά την ύπαρξη οποιασδήποτε σχετικής συμφωνίας της εταιρείας μας με την εταιρεία ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΕΕ.

«Με αφορμή τα παραπάνω ψευδή και παραπλανητικά δημοσιεύματα, η εταιρεία μας έχει στοχοποιηθεί και δέχεται άδικα καθημερινά ανελέητο πόλεμο επιθέσεων, δολιοφθορών, απειλών, εκβιασμών και συκοφαντικής λασπολογίας. Καταγγέλλουμε λοιπόν με αγανάκτηση τη μεθοδευμένη προσπάθεια δημιουργίας απατηλών εντυπώσεων και δήθεν τετελεσμένων καταστάσεων και απροκάλυπτου επηρεασμού της Δικαιοσύνης, από όπου και αν προέρχονται, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωση της εταιρείας μας και των 3.000 εργαζομένων της. Η εταιρεία μας τιμά και σέβεται την Ελληνική Δικαιοσύνη , η οποία είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει και να αποφανθεί τελεσίδικα περί όλων των θεμάτων που εκκρεμούν ενώπιον της».

Είχε προηγηθεί δελτίο Τύπου σύμφωνα με το οποίο «ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης (φωτ.) συναντήθηκε σήμερα με τον βουλευτή Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά για τις εξελίξεις στην υπόθεση των πρώην εργαζομένων της εταιρείας «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε.» στα Γιάννενα.

Ο βουλευτής, αφού ενημερώθηκε για την τριμερή συνάντηση που έγινε πριν λίγες ημέρες στο Υπουργείο Εργασίας, αναφέρθηκε στις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις -προσωρινή απόφαση στις 19-12-2017 και Εφετείου στις 08-01-2018- που έκριναν ότι η εταιρεία σούπερ μάρκετ «MARKET IN» είναι διάδοχος της εταιρείας «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε.» και όφειλε να προσλάβει όλους τους πρώην εργαζόμενούς της, εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούσαν.

Το Υπουργείο Εργασίας θα συνεχίσει να είναι αρωγός των πρώην εργαζομένων της εταιρείας «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε.» και θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες που θα διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση».