Skip to main content

Η μαγεία των Χριστουγέννων ξετυλίγεται στο FUNtastic Park της Τούμπας

Περπατήστε ανάμεσα σε εκατομμύρια λαμπιόνια και μαγευτείτε από την αγάπη που αναδύεται στην ατμόσφαιρα, από το χριστουγεννιάτικο FUNtastic Park.

Κάτι πανέμορφο έχει δημιουργηθεί φέτος τα Χριστούγεννα, μπροστά από το γήπεδο του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. Μόλις πλησιάσει κάποιος από την οδό Λαμπράκη, εκατομμύρια λαμπιόνια και στολίδια ξεπροβάλλουν στο πάρκο Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού. Είναι το FUNtastic Park που έχει ετοιμάσει για τους κατοίκους της Τούμπας αλλά και όλης της πόλης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ήδη από την κεντρική είσοδο ο επισκέπτης μπορεί να δει τη διασκέδαση να πλησιάζει. Μόλις περάσει την πύλη, μεταφέρεται σε έναν κόσμο μαγικό, όπου μόνο τα Χριστούγεννα, η αγάπη και η χαρά έχουν σημασία. Κοντά στην είσοδο και λίγο πιο δεξιά, είναι «τοποθετημένη» η αλληλεγγύη, αφού εκεί βρίσκονται τα περίπτερα των φιλανθρωπικών οργανώσεων: ο Σύνδεσμος «Πνοή ζωής για τα παιδιά», ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, το ορφανοτροφείο θηλέων «Μέλισσα» καθώς και το Σώμα Φίλων ΑμΕΑ. Κοντά τους είναι το περίπτερο του 8ου Συστήματος Προσκόπων Τούμπας και - φυσικά - το περίπτερο του ΠΑΟΚ.

Λίγο πιο δίπλα, βρίσκεται το «Σπίτι της Αγάπης», ένα περίπτερο όπου όλοι οι επισκέπτες μπορούν να φέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για να στηρίξουν όσους τα χρειάζονται. Ο Εμπορικός Σύλλογος θα πραγματοποιεί συλλογή τροφίμων καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας του FUNtastic Park.

Αν προχωρήσει λίγο ο επισκέπτης, θα βρεθεί μπροστά στο μεγαλόπρεπο Σπίτι του Άη Βασίλη. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να φωτογραφηθούν μαζί με τον Άγιο Βασίλη, ανάμεσα στα άπειρα στολίδια που είναι κρεμασμένα μέσα στο καλυβάκι. Τα παιδιά θα καθίσουν μαζί με τους βοηθούς του Άη Βασίλη, θα ζωγραφίσουν, θα γράψουν γράμμα και θα ζητήσουν ό,τι τραβάει η ψυχή τους.

Η εμπορική «αποκέντρωση» το μεγάλο στοίχημα του Συλλόγου

Στόχος και επιδίωξη του ΕΣΘ είναι να στηριχθούν οι περιφερειακές αγορές κατά την εορταστική περίοδο. Να έρθουν οι καταναλωτές λίγο πέρα από το κέντρο, για να στηρίξουν τα καταστήματα της γειτονιάς τους. Συνεπώς, είναι δεδομένο ότι στο πάρκο θα υπάρχει ενεργή παρουσία της τοπικής αγοράς. Κοντά στην πύλη υπάρχει χώρος για διαφημιστικά και ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ το πάρκο φιλοξενεί και τη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Στη χριστουγεννιάτικη αγορά δίνουν το "παρών" οι επιχειρήσεις της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου. Ό,τι λογής δώρο κι αν ψάχνει κάποιος να προσφέρει στις γιορτές, μπορεί να το βρει και να το αγοράσει στο FUNtastic Park. Εκατοντάδες παιχνίδια έχουν παραταχθεί στη σειρά, περιμένοντας να βρεθούν στα χεράκια κάποιου μικρού παιδιού. Πιο δίπλα τσάντες και γυναικεία αξεσουάρ, αλλά και ένα περίπτερο με πανέμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια για το σπίτι.

Επιχειρήσεις με βιολογικά προϊόντα προσφέρουν υγιεινές επιλογές για τους φυσιολάτρες. Υπάρχει ακόμη ένα φυτώριο με όμορφα γκι και αλεξανδρινά που στολίζουν την αγορά, αφού δεν νοείται γιορτή χωρίς λουλούδια. Και φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ζαχαροπλαστεία. Η μυρωδιά αναδύεται έντονη από τους λαχταριστούς λουκουμάδες και τα γιορτινά γλυκά που πωλούνται εκεί, ενώ, εάν κάποιος επισκέπτης πεινάσει, μπορεί να κάνει στάση για φαγητό και να διαλέξει ανάμεσα σε σουβλάκι, hot dog και ό,τι άλλο προσφέρεται από τα σπιτάκια του πάρκου.

Στο περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου, έχει διαμορφωθεί ένα παράθυρο προς αγορές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αφού φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας της ομάδας F14. Μόλις ο επισκέπτης σταθεί να θαυμάσει την έκθεση, ακούει τις φωνές του τελάλη από μια λαϊκή του Ναυπλίου, μυρίζει την παστιτσάδα στα τουριστικά καντούνια της Κέρκυρας. Εικόνες που ταξιδεύουν τους θεατές για να τους πείσουν να ονειρευτούν πέρα από τα στενά τους όρια της καθημερινότητας.

Πιο δίπλα από την αγορά, στην δεξιά πλευρά του πάρκου, μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν στα συναρπαστικά παιχνίδια λούνα παρκ. Η αδρεναλίνη στα ύψη, αλλά ήρθε η ώρα για το πατινάζ! Από ένα τόσο πλούσιο χριστουγεννιάτικο πάρκο δεν θα μπορούσε να λείπει το παγοδρόμιο, την αξία που πια έχει γίνει θεσμός των χριστουγέννων και απαραίτητο μέρος κάθε στολισμού.

Ακριβώς από την άλλη πλευρά, γύρω από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, έχει στηθεί η μεγάλη εξέδρα που θα φιλοξενήσει τις παράλληλες εκδηλώσεις του FUNtastic Park. Το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει ο Εμπορικός Σύλλογος τα έχει όλα: Χορό, μουσική, θέατρο, συναυλίες και τον μοναδικό Διογένη Δασκάλου με την ομάδα του MONIE & MONIE CONNIENTΕ, όπου το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων θα ανεβάσουν μια ξεκαρδιστική παράσταση.

Το FUNtastic Park παρουσιάζεται φέτος για πρώτη φορά στην Τούμπα, με σκοπό να αναδειχθεί σε θεσμό και να καθιερωθεί ως την πιο γιορτινή, διασκεδαστική νότα των περιχώρων κάθε Χριστούγεννα. Έργο του είναι να ψυχαγωγήσει τα παιδάκια όλων των ηλικιών και να τονώσει την ταλαιπωρημένη αγορά της Τούμπας. Ο Σύλλογος, λοιπόν, απευθύνει κάλεσμα αγάπης προς όλους, για να βοηθήσουν να εκπληρωθεί το έργο, μαζί με τις βαθύτερες ευχές για υγεία, χαρά και Ευτυχισμένα Χριστούγεννα.